Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2012

Το ΠΑΣΟΚ, η πτώχευση και το... φέσι

Το ΠΑΣΟΚ, η πτώχευση και το... φέσι
Με αγωνία περιμένουν οι πιστώτριες τράπεζες του ΠΑΣΟΚ τις αποφάσεις Βενιζέλου για την έκταση της επανίδρυσης του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει δραστικές κινήσεις αναγέννησης όχι του κόμματος, αλλά της παράταξης που εξέφρασε ιστορικά το Κίνημα.

Και αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να εγκαταλειφθεί το όνομα ΠΑΣΟΚ και να συσταθεί ένα νέο κόμμα.

Οι ενδείξεις είναι αρκετές και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται στις 3 Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ να δώσει τη θέση του σε ένα άλλο κόμμα. Αυτό όμως σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ ως νομικό πρόσωπο θα πτωχεύσει και επομένως οι πιστωτές του θα μείνουν με τον… μουτζούρη.

Το ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή χρωστά στις τράπεζες περίπου 130 εκατ. ευρώ. Ποσό τεράστιο σε σχέση με την τωρινή εκλογική του δύναμη και επομένως με την επιχορήγηση που δικαιούται.
Κοινώς, η εξυπηρέτηση του χρέους δεν βγαίνει με τα σημερινά "κουκιά", όπως δεν έβγαινε ούτε και με τα "κουκιά" της 6ης Μαΐου.

Αν το ΠΑΣΟΚ απλώς… πτωχεύσει και συσταθεί ένα άλλο κόμμα, τότε το... φέσι θα το φάνε οι τράπεζες που το δάνεισαν με εξασφάλιση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις του κόμματος.

Οι τράπεζες συζητούσαν ήδη, λόγω ακριβώς της εκλογικής συρρίκνωσης, το ενδεχόμενο ρύθμισης των χρεών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ.

Ο Βαγγέλης όμως ενδέχεται να τις προλάβει. Σιγά μην περιμένει το… PSI για το ΠΑΣΟΚ όταν πρέπει να τα αλλάξει όλα. Και μαζί τους να εξαλείψει το επαχθές χρέος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v