Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2012

Tι σημαίνει η αλλαγή «φρουράς» στην Carrefour

Tι σημαίνει η αλλαγή «φρουράς» στην Carrefour
H χθεσινή αναγγελία του ομίλου (και άρα της οικογένειας) Μαρινόπουλου ότι θα προχωρήσει σε επενδυτική πρωτοβουλία πρώτου μεγέθους (μόνο η αύξηση κεφαλαίου θα είναι της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ), εξαγοράζοντας ολοσχερώς την Carrefour Μαρινόπουλος, έχει τεράστια σημασία δεδομένης της συγκυρίας.

Διότι πρόκειται για κίνηση που γίνεται σε μια ταραγμένη περίοδο, στην οποία πολλοί «ισχυροί» έχουν σπεύσει να βγάλουν κεφάλαια στο εξωτερικό, κι όχι να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά και για μια κίνηση που έγινε προεκλογικά, πριν ακόμη ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

Υπάρχουν όμως κι άλλα στοιχεία. Το Euro2day.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμες πηγές εντός του ομίλου κι αποκόμισε συγκεκριμένες «δεσμεύσεις» αναφορικά τόσο με τους 13.500 ανθρώπους που απασχολούνται στον όμιλό της -καθαρά ελληνικής πλέον- Carrefour Μαρινόπουλος, όσο και με τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Εν ολίγοις, πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα υπάρξει βελτίωση των σχέσεων σε όλη αυτήν την αλυσίδα σχέσεων, με εργαζόμενους, προμηθευτές και πελάτες, αλλά και περισσότερα ελληνικά προϊόντα στα καταστήματά της.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις μεγάλες. Αυτό άλλωστε το παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση της εταιρίας. Ωστόσο, εκτιμούν ότι η απόφαση από την πλευρά της οικογένειας Μαρινόπουλου να επενδύσει στο μέλλον της εταιρείας θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας.

Το ευχόμαστε κι εμείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v