Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2012

Σφηνάκια για Εμπορική - ELA και Carrefour

Σφηνάκια για Εμπορική - ELA και Carrefour
Εμπορική - ELA: Άνοιξε, τελικώς, η πρόσβαση της Εμπορικής και πιθανώς και των υπόλοιπων θυγατρικών ξένων τραπεζών στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ήδη η Εμπορική έλαβε χρηματοδότηση από τον ELA για τον Μάιο, με αποτέλεσμα να σταματήσει να αντλεί περισσότερη ρευστότητα από τη μητρική της Credit Agricole.

Αυτό ήταν ένα καλό νέο για τους Γάλλους, καθώς η διοίκηση της C.A. άκουσε πολλή γκρίνια στην πρόσφατη γενική συνέλευση για την έκθεσή της στην Ελλάδα.

Η Εμπορική ενδέχεται να χρειαστεί πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση (μέσω ΑΜΚ) από την Credit Agricole ανάλογα με το σενάριο πορείας των επισφαλών δανείων που θα επιλέξει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της μελέτης της BlackRock, η Εμπορική θα χρειαζόταν απειροελάχιστα κεφάλαια μια και ακολούθησε ιδιαίτερα συντηρητική πολιτική προβλέψεων τα τελευταία χρόνια.

Η έκρηξη όμως των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους τελευταίους μήνες αλλάζει τα δεδομένα για όλες τις τράπεζες. Ακόμη και για τη συντηρητική Εμπορική.

Η πρόθεση των Γάλλων να βάλουν και νέα κεφάλαια εφόσον χρειαστεί στέλνει μήνυμα ότι η C.A. θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Όχι κατ' ανάγκην, όμως, στατική…

Carrefour - Μαρινόπουλος: Με ένα (1) ευρώ αγόρασε πρακτικά το ποσοστό της Carrefour στην Carrefour - Μαρινόπουλος η οικογένεια Μαρινόπουλου.

Ο γαλλικός όμιλος διέγραψε την αξία συμμετοχής του στην Carrefour Μαρινόπουλος παίρνοντας ζημία 280 εκατ. ευρώ.

Έτσι, πούλησε με συμβολικό τίμημα την πλειοψηφική συμμετοχή του στον μέχρι πρόσφατα συνεταίρο του, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ρίξει στην Carrefour Μαρινόπουλος 350 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v