Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2012

Inform Λύκος: Ευτυχώς που υπάρχει και η Αυστρία!

Inform Λύκος: Ευτυχώς που υπάρχει και η Αυστρία!
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το 2007 είχαν αντιδράσει στην κίνηση της Inform Λύκος να αγοράσει το 85% τότε (το 100% σήμερα) της Austria Card. Σύμφωνα με αυτούς, η εξαγορά θα χαλούσε την εικόνα της ρευστότητας του ομίλου, θα προκαλούσε κινδύνους και θα διέκοπτε τη γενναιόδωρη μερισματική απόδοση που προσέφερε η μετοχή.

Τελικά, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος που παρακολούθησε την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο επιτυχημένη κίνηση για την Inform Λύκος από την εξαγορά της Austria Card.

Και αυτό, πρώτον, γιατί φέτος ο όμιλος θα προσπαθήσει στην Ελλάδα και στη Ρουμανία να αποφύγει τις ζημίες σε λειτουργικό επίπεδο. Άρα, οι προϋπάρχουσες δραστηριότητες του 2007 θα οδηγούσαν ενδεχομένως σε ζημιογόνο αποτέλεσμα. Αντίθετα, η δραστηριότητα της αυστριακής θυγατρικής αποφέρει κάθε χρόνο κάποια εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Και, δεύτερον, γιατί το δάνειο που συνάφθηκε προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη εξαγορά είναι πολύ χαμηλού επιτοκίου και θα το ζήλευαν ακόμη και οι ισχυρότεροι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Στην Ελλάδα, η Inform Λύκος έχει προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές δαπανών και το συγκεκριμένο όφελος το έχει χρησιμοποιήσει για να ρίξει τις τιμές και να κερδίσει μερίδια αγοράς, γεγονός που φαίνεται να έχει καταφέρει.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το μέρισμα, φέτος δεν διανεμήθηκε μέρισμα και ορισμένοι αμφιβάλλουν σοβαρά για το αν θα υπάρξει και του χρόνου.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v