Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2012

ΥΠΕΚΑ: Παραπληροφόρηση λόγω ενθουσιασμού...

ΥΠΕΚΑ: Παραπληροφόρηση λόγω ενθουσιασμού...
Πριν από μία εβδομάδα, το ΥΠΕΚΑ πανηγύριζε επειδή στον διαγωνισμό για έρευνες πετρελαίου στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και στον Πατραϊκό εξέφρασαν ενδιαφέρον 11 εταιρίες.

Έχει δίκαιο να πανηγυρίζει και ουδέν το μεμπτόν, αν και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, ως αποτέλεσμα δεν εννοούμε το αν θα βρεθεί ή όχι πετρέλαιο, αλλά την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού, χωρίς να αμφισβητηθεί η διαφάνεια, δίχως προσφυγές κ.λπ.

Ωστόσο, το ΥΠΕΚΑ με την ανακοίνωσή του περιέπεσε σε ένα «φάουλ». Ίσως λόγω άγνοιας.

Μακάρι να είναι έτσι, αν και δεν το πολυπιστεύουμε. Στην τελευταία παράγραφο, λοιπόν, ανέφερε ότι «για τις ίδιες περιοχές, στον επίσημο γύρο παραχωρήσεων το 1996 συμμετείχαν μόλις δύο εταιρίες για την περιοχή των Ιωαννίνων, δύο για τον Πατραϊκό και καμία για την περιοχή του Κατάκολου».

Δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για το περιεχόμενο της παραγράφου. Ξέρουμε όμως πως το μόνο σωστό που περιλαμβάνει είναι ότι για το Κατάκολο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Όμως, το 1996, για τα Ιωάννινα κατατέθηκαν 4 προτάσεις από συνολικά 5 εταιρίες και για τον Πατραϊκό 2 προτάσεις από 3 εταιρίες. Το άλλο που θα έπρεπε να έχουν υπ' όψιν τους οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι ότι την περίοδο εκείνη η τιμή του πετρελίου βρισκόταν στα 20 δολάρια το βαρέλι και όχι στα 100 που είναι σήμερα.

Πιστεύουμε ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερη ανάλυση για το πώς συνδυάζονται οι τιμές πετρελαίου με το ενδιαφέρον για ερευνητική δραστηριότητα σε «δύσκολες» περιοχές, όπως είναι η Δυτική Ελλάδα.

Όπως και να έχει το πράγμα, αυτό που ευχόμαστε εμείς είναι ο διαγωνισμός να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς παρατράγουδα, γιατί αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και για τους διαγωνισμούς που έρχονται...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v