Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2012

Σφηνάκια για ΝΕΛ, Ελλάκτωρ, 3Α και... Παυλάρα

Σφηνάκια για ΝΕΛ, Ελλάκτωρ, 3Α και... Παυλάρα
ΝΕΛ: Οι αναβολές αποφάσεων 

Απορία: Αφού οι βασικοί μέτοχοι της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου κατέχουν πάνω από το 95%, γιατί κατεβαίνει στις γενικές συνελεύσεις ποσοστό που οδηγεί σε αναβολές αποφάσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και προκηρύσσεται νέα γενική συνέλευση;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τι «παίζει» για τα δάνεια

Σταδιακή απομόχλευση στον ισολογισμό της Ελλάκτωρ βλέπει στη χθεσινή έκθεσή της (προτείνει «αγορά», τιμή-στόχος τα 2,80 ευρώ) η Eurobank Χρηματιστηριακή τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν περιθώρια για σημαντική υποχώρηση του χρέους, υποστηρίζει ο ελληνικός οίκος, υποθέτοντας ότι ο όμιλος θα ρευστοποιήσει το 2,6% που κατέχει στην Eldorado Gold και θα εισπράξει μερίσματα από τη συμμετοχή στην Αττική Οδό, που θα αποδειχτούν υψηλότερα από τις συντηρητικές προβλέψεις της Eurobank.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο καθαρός δανεισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει στη 1,9 φορά του EBITDA το 2014, έναντι των 2,9 φορών όπου βρίσκεται σήμερα, καταλήγει η Eurobank Χρηματιστηριακή.


Εριουργία Τρία Άλφα: Μετά την ΑΜΚ κι άλλη ΑΜΚ;

H έκτακτη γενική συνέλευση του Αυγούστου θα κληθεί να (ξανα)ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,24 εκατ. ευρώ (13ν/10π προς 2,83 ευρώ ανά μετοχή).

Πρόκειται για ένα ποσό έκδοσης που υπερβαίνει την τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας στο Χ.Α. και όλα δείχνουν (ιδίως μετά την πρόθεση των βασικών μετόχων να καλύψουν το ποσοστό τους) ότι είτε το σύνολο, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης θα καλυφθεί.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου του 2012, οι συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης ήταν 2,9 εκατ. ευρώ, ίσες περίπου με το σύνολο των αποθεμάτων και των απαιτήσεών της (κατά μεγάλο μέρος από το ελληνικό δημόσιο).

Άρα, με τα λεφτά της ΑΜΚ θα «βολευτεί» το θέμα της ρευστότητας και των δανείων και θα γίνει προσπάθεια εξαγοράς αδειοδοτημένων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρεία θα ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της και θα επιδιώξει να βγει από τη λίστα των «προς διαγραφή» μετοχών του Χ.Α.

Η διοίκηση της Εριουργίας Τρία Άλφα μάλιστα θεωρούσε μέχρι πρότινος (και πιθανότατα εξακολουθεί να θεωρεί και σήμερα) την υπό ψήφιση ΑΜΚ «συντηρητική» και έλεγε πως αν όλα πάνε καλά τότε θα ακολουθήσει και άλλη στο μέλλον, επίσης με στόχο την απόκτηση αδειοδοτημένων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Επιπλέον, αν και όταν παρέλθει η οικονομική κρίση, η εισηγμένη διαθέτει προς αξιοποίηση και το σημαντικής αξίας ακίνητο που διαθέτει στη Νέα Ιωνία (πρώην εργοστάσιο).

Ασφαλιστικές: Πτώχευσε ο συνεταίρος του… Παυλάρα

Μία ακόμη «περιπέτεια» περνάει στη ζωή του ο Λάμπρος Χριστοφή, συνεταίρος του Παύλου Ψωμιάδη (Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value).

Όπως διαβάζουμε στον κυπριακό τύπο, ο Λάμπρος Χριστοφή κηρύχτηκε σε καθεστώς πτώχευσης για ποσό ύψους 3,8 εκατ. ευρώ συν τόκους, μετά από αίτημα οκτώ πιστωτών για την αγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Iris, η οποία είχε γίνει το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v