Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2012

Η ΑΤΕ, η Τρόικα, η «καυτή πατάτα» των εργαζομένων

Η ΑΤΕ, η Τρόικα, η «καυτή πατάτα» των εργαζομένων
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής.

Και από ό,τι μαθαίνουμε ο Γ. Στουρνάρας μάλλον θα τα βρει μπαστούνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα παραμένει αμετακίνητη στη θέση της ότι θα πρέπει να υπάρξει εξυγίανση της Αγροτικής, όποια από τις τέσσερις δυνητικές λύσεις που αποκάλυψε το Euro2day και αν προκριθεί.

Η επικρατέστερη λύση για την ΑΤΕ δείχνει να είναι ο διαχωρισμός και η «πώληση» των υγιών στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της σε άλλη τράπεζα και η υπαγωγή του υφιστάμενου νομικού προσώπου σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ήδη, μια τράπεζα (Πειραιώς) επιβεβαίωσε ότι έχει καταθέσει προσφορά για τα υγιή στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσφορά έχει κατατεθεί και από ακόμη μία τράπεζα.

Η τρόικα δεν δέχεται όμως να συμπεριληφθούν στην «καλή» ΑΤΕ όλο το δίκτυο των καταστημάτων της και φυσικά όλοι οι εργαζόμενοι.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Πανταλάκη έχει προσκομίσει σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι η τράπεζα μετά την αναδιάρθρωση των τελευταίων ετών είναι λειτουργικά κερδοφόρος, οι εκπρόσωποι των εταίρων και πιστωτών μας δεν έχουν πειστεί.

Και θεωρούν αναγκαίο στην καλή ΑΤΕ να εισφερθούν μόνο όσα καταστήματα θέλει η τράπεζα που θα την αποκτήσει μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό.

Βάσει των στοιχείων της 31ης/12/2011 της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η ΑΤΕ διέθετε δίκτυο εν Ελλάδι 468 καταστημάτων και απασχολούσε 5.798 εργαζομένους.

Όπως ακούμε, οι προσφορές που έχουν κατατεθεί δεν αφορούν το 100% του δικτύου της λόγω και της σημαντικής επικάλυψης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απορροφηθεί ούτε όλο το προσωπικό.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, η διαπραγμάτευση για την ΑΤΕ προβλέπεται καυτή.

Άντε να πείσει την τρόικα ο Στουρνάρας ότι το πλεονάζον προσωπικό δεν πρέπει να απολυθεί, αλλά να μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v