Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2012

Alsinco: Guidance για τα επόμενα...12 έτη

Alsinco: Guidance για τα επόμενα...12 έτη
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση της Alsinco αύριο Παρασκευή, μετά την αναβολή που είχε ζητήσει μέτοχος, ο οποίος κατείχε πάνω από το 5% των μετοχών.

Η εισηγμένη εταιρεία υποδημάτων είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα: Είναι ζημιογόνος, έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στις διατάξεις του άρθρου 99, η μετοχή της έχει ενταχθεί σε καθεστώς επιτήρησης και η αποτίμησή της στο ταμπλό του Χ.Α. ανέρχεται μόλις στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής εστιάζει κυρίως στην πληροφόρηση που θα δώσει η διοίκηση της εισηγμένης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η Alsinco θα καταφέρει τελικά να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99.

Πάντως, με βάση όσα αναφέρει γραπτώς η διοίκηση στις τριμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της (δημοσιεύτηκαν στα τέλη Μαΐου, δηλαδή προ διμήνου), πιστεύει πως -μετά την ένταξή της στο άρθρο 99- μπορεί σταδιακά να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της.

Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 χιλιάδες ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από «συμμετοχή φυσικού προσώπου επενδυτή», ο οποίος -μεταξύ άλλων- «έχει άποψη για την εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα πιστεύει στο σήμα και στη μακρόχρονη τεχνογνωσία της, για την οποία εξάλλου είναι πεπεισμένος ότι θα ανακάμψει και θα επανέλθει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης, ειδικότερα, μετά την περίοδο εξόδου της χώρας από την εν λόγω οικονομική συγκυρία».

Μάλιστα, η διοίκηση της Alsinco έχει προχωρήσει σε προβλέψεις οικονομικών επιδόσεων για τα δώδεκα(!) επόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2012 έως και το 2023… Με βάση αυτές, η εταιρεία σημειώνει θετικά λειτουργικά κέρδη (EBITDA) από την πρώτη κιόλας χρήση.

Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπεται κύκλος εργασιών 6,18 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,25 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 6 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, οι πωλήσεις ήταν μόλις 697 χιλ. ευρώ και το EBITDA ζημιογόνο (-245 χιλ. ευρώ).

Με βάση τις ίδιες προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών θα ξεκινήσει το 2012 από τα 6,18 εκατ. και ανεβαίνοντας, σταδιακά θα φτάσει στα 9,19 εκατ. το 2023, ενώ τα λειτουργικά κέρδη θα ξεκινήσουν με 1,25 εκατ. το 2012, θα ανεβούν στη συνέχεια, για να υποχωρήσουν λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ το 2023...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v