Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2012

Folli: Το βαθύ discount & η αναχρηματοδότηση

Folli: Το βαθύ discount & η αναχρηματοδότηση
Με 70% έκπτωση έναντι των ανταγωνιστών της είναι διαπραγματεύσιμη η μετοχή της Folli Follie σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Εθνικής Χρηματιστηριακής (προβλέπει υπεραπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη και δίνει τιμή-στόχο τα 8,80 ευρώ).

Όπως άλλωστε αναφέρεται και στη σχετική έκθεση, τα φετινά κέρδη του εισηγμένου ομίλου θα είναι ισχυρά (γύρω στα 97 εκατ. ευρώ, με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση κοντά στα 375 εκατομμύρια).

Οι προοπτικές διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κομμάτι της Κίνας: σε συνεργασία με τον στρατηγικό επενδυτή Fosun, η Folli Follie θα δημιουργήσει γύρω στα 50-60 νέα σημεία πώλησης στην κινεζική αγορά το 2012, ενώ από τα 127 καταστήματα που διάθετε στην Κίνα στο τέλος του 2011, ο στόχος είναι αυτά να φτάσουν στα 250 το 2014!

Παρ’ όλα αυτά, αγκάθι -σύμφωνα με τον ελληνικό οίκο- είναι για τη Folli Follie η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων. Το γεγονός μάλιστα πως η αναχρηματοδότηση δεν κλείδωσε τον Ιούνιο ανέβασε τον κίνδυνο για αυξημένο κόστος, άρα επηρέασε αρνητικά την τιμή-στόχο.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικές τράπεζες (με τα γνωστά προβλήματα…) και λήγει (πάλι το μεγαλύτερο μέρος του) στη διετία 2012-2013…

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η κάτοχος του 13,4% της εισηγμένης, η Fosun, θα μπορούσε να συμβάλει στην εξασφάλιση δανεισμού στον ελληνικό όμιλο, αν αυτό χρειαζόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v