Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2012

Το επιτυχές… «τεστ ΠΑΠ» μιας εισηγμένης

Το επιτυχές… «τεστ ΠΑΠ» μιας εισηγμένης
Δεν ξέρουμε αν αξίζει κάποιος να προσέξει μια μετοχή που τον τελευταίο μήνα έχει κάνει στο ταμπλό μόλις μία συναλλαγή, αξίας 58 ευρώ.

Δεν ξέρουμε επίσης αν αξίζει να προσέξει μια ζημιογόνο εταιρεία που τελεί υπό διαπραγμάτευση στις μέρες μας με αποτίμηση ανώτερη από τη λογιστική της αξία (26 έναντι 19,3 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πως μια επιχείρηση (η Παπουτσάνης, με χρηματιστηριακό σύμβολο ΠΑΠ), μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος παλεύει να σωθεί και δείχνει πως αυτήν τη φορά έχει μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο -και παρά τη βαθιά οικονομική κρίση-, πέτυχε να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της (από τα 7,2 στα 7,06 εκατ. ευρώ), να αυξήσει το μικτό της κέρδος, να πετύχει θετικό EBITDA και να περιορίσει τις ζημίες της στις 253 χιλ. από 425 χιλ. ευρώ, παρά την αύξηση των χρεωστικών τόκων κατά 100 χιλ. ευρώ.

Το καλύτερο, όμως, είναι ότι η διοίκηση της εισηγμένης προσδοκά βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους:

Στα επώνυμα προϊόντα, γιατί το πρώτο φετινό εξάμηνο ανέβασε μερίδια αγοράς και ο διανομέας του εξάντλησε τα περιθώρια μείωσης των αποθεμάτων του.

Στα ξενοδοχειακά προϊόντα, καθώς αναμένεται καλύτερη εικόνα του τουρισμού σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο (λαμβάνοντας υπόψη και τις παραγγελίες του Ιουλίου).

Και στα προϊόντα τρίτων και ιδιωτικής ετικέτας, αφού έχουν ήδη ολοκληρωθεί συμφωνίες για νέες συνεργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Να λοιπόν που μια εταιρεία, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, δείχνει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και να θέτει υποψηφιότητα να εξελιχθεί σε ένα από τα λίγα turn around stories, και μάλιστα σε εποχή βαθύτατης κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v