Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2012

Ο διχασμός των δανειστών και το Euro2day.gr

Ο διχασμός των δανειστών και το Euro2day.gr
Στις δυο γραμμές που επικρατούν στην στάση της τρόικας αναφέρθηκαν εκτενώς το περασμένο σαββατοκύριακο γερμανικά μέσα.

Το Spiegel ανέφερε ότι “ενδεικτικό των διχογνωμιών που έχουν προκύψει είναι το ζήτημα της ανάπτυξης, με την Κομισιόν να εμφανίζεται αισιόδοξη και τα δύο άλλα μέλη της τριμερούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ) να καταθέτουν πολύ ποιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Σε ανάλογο μήκος η Handlesblatt. Στο φύλλο της Δευτέρας, υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός».

Την διάσταση απόψεων αλλά και τη σημασία που θα παίξει η έκθεση για το χρέος είχε αναφερθεί το euro2day.gr λίγο πριν το ταξίδι Στουρνάρα στο Βερολίνο. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, «ο πραγματικός λόγος του ταξιδιού του Γ. Στουρνάρα είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προλάβει μια καθαρά αρνητική έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους». 

Οι  διαφωνίες που υπάρχουν στις τάξεις των τριών εκπροσώπων των δανειστών καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ της Παρασκευής όπου γίνονταν λόγος «για πολιτικό παζάρι» που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο γεγονός πως «η στάση των Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε απορίες όχι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη του eurogroup».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v