Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2012

Κατενάτσιο του "μανδαρινάτου" για λαθρεμπόριο

Κατενάτσιο του μανδαρινάτου για λαθρεμπόριο
Κάθε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για τον έλεγχο της διακίνησης καυσίμων είναι διευκόλυνση στο λαθρεμπόριο που στερεί έσοδα από το Δημόσιο και κατατρώει εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτό το έχουν καταλάβει μέχρι και οι πέτρες.

Φαίνεται όμως ότι δεν το καταλαβαίνουν οι... αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε το "μανδαρινάτο" της υπερτροφικής και αναποτελεσματικής κρατικής μηχανής.

Όπως μαθαίνουμε, στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΑΝ για τις προδιαγραφές των συστημάτων εισροών-εκροών, που βάσει του νόμου πρέπει να τοποθετηθούν στις δεξαμενές, ενώ η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολές για σύντομη ολοκλήρωση του έργου, οι αρμόδιοι διευθυντές τμηματάρχες κ.ά. το «σύντομα» το υπολογίζουν έως και 6 μήνες.

Να σημειωθεί εδώ ότι προεργασία για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει εδώ και χρόνια, άσχετα αν με την επίκληση των πιο απίθανων δικαιολογιών ποτέ δεν ολοκληρώθηκε η εργασία.

Ο ΧΑΜ πιστεύει ακράδαντα ότι το "μανδαρινάτο" με το ιδιότυπο κατενάτσιο ελπίζει σε πτώση της κυβέρνησης, αλλαγές στο υπουργείο κ.λπ. κ.λπ. Μόνο που τότε ενδεχομένως να μη χρειάζονται τα συστήματα αυτά, αφού μπορεί να ισχύει δελτίο στα καύσιμα, παράλληλα με μαύρη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v