Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2012

Σφηνάκια για Πειραιώς και Dionic-Audiovisual

Σφηνάκια για Πειραιώς και Dionic-Audiovisual
Πειραιώς: Επεκτείνει και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τις δραστηριότητές της η ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά έξι αδειών για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 17,5 μεγαβάτ από τις εταιρείες Ορίων Ενεργειακή και Αστραίος Ενεργειακή.

Τα φωτοβολταϊκά θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις των βιομηχανικών περιοχών Πρέβεζας, Καβάλας, Νάουσας και Έδεσσας.

Να σημειωθεί με την ευκαιρία ότι τόσο η Πειραιώς όσο και η ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ εδώ και χρόνια ευνοούν, μέσω ειδικών προγραμμάτων, τις επενδύσεις στην πράσινη οικονομία.

Μάλιστα, η ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ τρέχει ειδικό πρόγραμμα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών (μελέτη, εγκατάσταση, χρηματοδότηση) για φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες βιομηχανικών - βιοτεχνικών επιχειρήσεων.


DIONIC-Audiovisual: Προς 1,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε από την Dionic το 50% της International Gaming and Entertainment (IGE), στόχος της οποίας είναι να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της ψυχαγωγίας-διασκέδασης, καθώς και στον χώρο των on line-off line ψυχαγωγικών παιχνιδιών (βλέπε αγορά τυχερών παιχνιδιών).

Από μια πρώτη ματιά, προκύπτει σημαντικό λογιστικό κέρδος για την Dionic, από την πώληση μιας εταιρείας που ιδρύθηκε περίπου πριν από ένα έτος, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, το 1,6 εκατ. ευρώ αποτελεί ανάσα ρευστότητας για την εισηγμένη, σε μια περίοδο όπου η Dionic συζητά με τις πιστώτριες τράπεζες το ζήτημα της αναχρηματοδότησης των δανείων της (καθαρός δανεισμός άνω των 40 εκατ. στις 30/6/2012).

Αγοραστής του 50% της IGE είναι η Audiovisual, που ούτε και αυτή… διακρίνεται για την υψηλή της ρευστότητα. Η Audiovisual είχε αποκτήσει αρχικά το 50% βάζοντας 440 χιλ. ευρώ σε ΑΜΚ της IGE, ενώ αποκτά το υπόλοιπο 50% προς 1,6 εκατ. ευρώ, ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης.

Προφανώς, φαίνεται να ποντάρει σημαντικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v