Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2012

Τips με... παρασκήνιο για Εθνική - Eurobank

Τips με... παρασκήνιο για Εθνική - Eurobank
Εθνική: Το χθεσινό μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, Α. Τουρκολιά, σε εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας συμπυκνώνει τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα διενεργηθούν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Εθνικής μετά την απορρόφηση της Eurobank.

"H πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού θα γίνει από στελέχη και των δύο τραπεζών, με απόλυτα διαφανή διαδικασία και με θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η πείρα και οι ικανότητες όλων των υπαλλήλων", δήλωσε ο κ. Τουρκολιάς.

Όπως ακούμε, δε, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι θα κριθούν βάσει της προϋπηρεσίας τους αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν το mega deal.

Σε επίπεδο κορυφής, αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα δεν πρόκειται να υπάρξουν και αυτό, όπως ακούμε, είναι κάτι που έχει κλειδώσει.

Σε επίπεδο διευθύνσεων, όμως, υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές και προσθήκες.

Στην ΕΤΕ χηρεύει, για παράδειγμα, η θέση του διευθυντή λογιστηρίου, μία από τις αρμοδιότητες που υπαγόταν στο CFO με το προηγούμενο οργανόγραμμα.

Επιπρόσθετα, προσθήκες μπορούν να γίνουν σε top επίπεδο στο risk management καθώς και σε επίπεδο διευθύνσεων και βεβαίως στις θυγατρικές.

Η διοίκηση της ΕΤΕ δείχνει ότι θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα προσοχή, αντιλαμβανόμενη ότι η πρόκληση της δημιουργίας του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορεί να κερδηθεί και χάρη στη σωστή και με αξιοκρατικά κριτήρια διαχείριση των στελεχών και του προσωπικού.

Έγκριση από την τρόικα: Ακούμε ότι η τρόικα είχε δώσει τη συγκατάθεσή της στο deal Εθνικής - Eurobank εδώ και καιρό.

Στην προηγούμενη επίσκεψη των επικεφαλής αυτής στην Αθήνα, διενεργήθηκε στην Τ.τ.Ε. παρουσίαση των κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ακολούθως, διενεργήθηκε συζήτηση για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης κι η τρόικα διατύπωσε την άποψη ότι η συγχώνευση μεταξύ δύο συστημικών τραπεζών είναι σημαντικό βήμα γι' αυτό.

Όλα αυτά πριν η Credit Agricole ανακοινώσει ως προτιμητέα την προσφορά της Alpha Bank…

Eurobank: Ενδεικτικό της μυστικότητας που τηρήθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Εθνικής και Λάτση ήταν το γεγονός ότι η Eurobank ακύρωσε μόλις το απόγευμα της Παρασκευής, 5/10, την προγραμματισμένη συμμετοχή της στο roadshow της Ν. Υόρκης.

Η Εθνική είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν θα συμμετείχε στις παρουσιάσεις.

Τηλεδιάσκεψη: Για την επόμενη Τετάρτη μετατέθηκε η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΕΤΕ με τους αναλυτές.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία της ΕΤΕ. Δηλαδή, ο διευθύνων σύμβουλος, Α. Τουρκολιάς, καθώς και οι κ. Π. Χριστοδούλου και Π. Μυλωνάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v