Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2012

Πειραιώς: Τα κρυφά «ατού» από ΑΤΕ και Γενική

Πειραιώς:  Τα κρυφά «ατού» από ΑΤΕ και Γενική
Δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις 124%, δείκτης κάλυψης από προβλέψεις δανείων σε καθυστέρηση 60%, επισφάλειες της τάξης του 13%.

Αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, η Πειραιώς εμφανίζει αισθητή βελτίωση σε μια σειρά από ποιοτικούς δείκτες, χάρη στην εξαγορά του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ και του 99% της Γενικής Τράπεζας.

Πριν την εξαγορά της «καλής» ΑΤΕ ο δείκτης καθαρών χορηγήσεων προς καταθέσεις του ομίλου Πειραιώς διαμορφωνόταν, σύμφωνα με έκθεση της Citigroup, στο 158%. Σήμερα υποχώρει στο 124%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ως ποσοστό επί του συνόλου των χορηγήσεων, ανερχόταν πριν την εξαγορά της «καλής» ΑΤΕ σε 16%. Μετά την ΑΤΕ, η Citigroup εκτιμά ότι μειώθηκαν στο 13%.
 
Η Πειραιώς πήρε μαζί με την ΑΤΕ μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 442 εκατ. ευρώ και προβλέψεις που τα καλύπτουν κατά 100%!

Ο δείκτης κάλυψης από προβλέψεις δανείων σε καθυστέρηση από το 48%, εκτινάχθηκε στο 60%, μετά την απόκτηση ΑΤΕ και Γενικής.

Οι, δε, συνέργειες από τις παραπάνω κινήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν, μετά την πάροδο τριετίας στα 244 εκατ. ευρώ (σε προ φόρων επίπεδο), κάτι υψηλότερες από αυτές του deal Alpha- Εμπορικής.

Επιπρόσθετα η Πειραιώς ενισχύει τη ρευστότητά της με ποσό πάνω από 300 εκατ. ευρώ μετά και την απόκτηση της Γενικής και εξασφαλίζει τη κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών ύψους 163 εκατ. ευρώ από την Societe Generale.

Δεν είναι και λίγα όλα αυτά…

Υ. Γ Η SocGen παραδίδει την Γενική ανακεφαλαιοποιημένη με δείκτη Core Tier I πάνω από 14% προκειμένου να καλυφθούν και μελλοντικές προβλέψεις από επισφάλειες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v