Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2012

Σφηνάκια για Ηλεκτρονική, Ζάμπα και Τζιρακιάν

Σφηνάκια για Ηλεκτρονική, Ζάμπα και Τζιρακιάν
ΖΑΜΠΑ: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΖΑΜΠΑ για μία ακόμη φορά δεν συγκίνησαν τους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας.

Πωλήσεις χαμηλού ύψους (905 έναντι 939 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), μικρές λειτουργικές ζημίες (EBIT -187 χιλ. έναντι -262 χιλ.) και καθαρά αποτέλεσμα ένα σκέτο, στρογγυλό μηδενικό, καθώς τα έσοδα από τόκους κάλυψαν τη διαφορά.

Ούτε οι εξελίξεις στην περιουσία της εισηγμένης ανησύχησαν τους μετόχους. Τα ακίνητα… παραμένουν στη θέση τους, τα δάνεια είναι μηδενικά, οι καταθέσεις (κυρίως προθεσμιακές) στις 30/9ανέρχονταν  στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα ομόλογα στα 7,11 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τα ομόλογα που ως εκδότη είχαν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έληξαν στις 15 Οκτωβρίου 2012, προφανώς χωρίς κανένα πρόβλημα είσπραξης του ποσού που επενδύθηκε.

Αντίθετα, το πρόβλημα των μετόχων εντοπίζεται στο ότι διαθέτουν μια εισηγμένη με διαθέσιμα άνω των 12 εκατ. ευρώ και με σημαντική ακίνητη περιουσία, όταν η αποτίμησή της στο Χ.Α. είναι μόλις 5 εκατ. ευρώ!

Και επιπλέον, μια εισηγμένη που χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα τελεί υπό διαπραγμάτευση εδώ και καιρό στην κατηγορία «μετοχές υπό διαγραφή», λόγω πολύ χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας…

Μήπως η διοίκηση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υπόθεση;


Ηλεκτρονική Αθηνών: Με ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση της Ηλεκτρονικής την προσεχή Τρίτη, και συγκεκριμένα η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Γιάννη Στρούτση.

«Η Ηλεκτρονική συνεχίζει να υπάρχει και δεν έχει σκοπό να κλείσει», λέγεται πως θα είναι το κεντρικό νόημα του μηνύματος που θα σταλεί από την εισηγμένη.


Τζιρακιάν: Για την 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τζιρακιάν, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων.

Αν και στην ανακοίνωση της εισηγμένης δεν αναφέρεται τίποτε σχετικά με το ύψος της έκδοσης και με το ποια στάση θα κρατήσουν οι βασικοί μέτοχοι, ο κ. Λιμπαρέτ Τζιρακιάν έχει ήδη προκαταβάλει ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v