Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2012

Σφηνάκια για τράπεζες, ΤΤ και Χαϊδεμένο

Σφηνάκια για τράπεζες, ΤΤ και Χαϊδεμένο
Τράπεζες - νέα παράταση στη δημοσίευση: Νέα παράταση, πιθανότατα 15 ημερών, θα αναγκαστεί να δώσει ο υπουργός Οικονομικών στη δημοσίευση αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου μετά τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup.

Με δεδομένο ότι η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης μετατέθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει το αναγκαίο «πάτημα» ώστε να εκδώσει μέχρι τα τέλη του μήνα νέες βεβαιώσεις για παροχή πρόσθετων εγγυήσεων στις τράπεζες.

Έτσι, είναι περίπου βέβαιο ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να δώσει νέα παράταση στη δημοσίευση, πιθανότατα ως τις 15 Δεκεμβρίου

Τ.Τ.: Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης συνεπάγεται και μετάθεση στις αποφάσεις για την τύχη του Τ.Τ.

Οι οριστικές αποφάσεις για το Τ.Τ. θα ληφθούν εντός του Δεκεμβρίου και μετά το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Μέχρι τότε, θα έχουν κλειδώσει οι αποφάσεις για την τύχη άλλων μικρότερων τραπεζών. Κρίσιμες αποφάσεις ενδέχεται, όπως ακούμε, να ληφθούν προσεχώς…


Χαϊδεμένος: «Μείον» στα αποτελέσματα, «συν» στο ταμείο. Αυτή είναι η βασική διαπίστωση από τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Χαϊδεμένος:

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρά (από τα 18,1 στα 19,1 εκατ.), οι ζημίες ανέβηκαν από τις 916 χιλ. στο 1,01 εκατ. ευρώ, αλλά η εισηγμένη δημιούργησε θετικές ταμειακές ροές γύρω στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Και με αυτές μείωσε τον δανεισμό της και τόνωσε περισσότερο το ταμείο της.

Καθαρός δανεισμός στις 30/9 μόλις στα 3,77 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v