Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2012

Σφηνάκια για ΕΥΡΩΣ-Ελφίκο, ΑΒΕ και Ντρουκφάρμπεν

Σφηνάκια για ΕΥΡΩΣ-Ελφίκο, ΑΒΕ και Ντρουκφάρμπεν
ΕΥΡΩΣ-ΕΛΦΙΚΟ: Για να θυμούνται οι παλιοί και…

Διαγράφονται σήμερα από το ταμπλό του Χ.Α. οι μετοχές των Ευρωσυμμετοχών και της ΕΛΦΙΚΟ.

Οι Ευρωσυμμετοχές προέκυψαν από το κλωστοϋφαντουργικό όχημα του Δημητριάδη. Κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας επιχειρήθηκε -κάτω από άλλη μετοχική σύνθεση και management- να μετεξελιχθεί σε «ελληνική Morgan Stanley». Στη συνέχεια, μετετράπη σε πολυσχιδή όμιλο συμμετοχών χωρίς την παραμικρή επιτυχία.

Ο όμιλος περιήλθε τελικά ημιθανής στον επιχειρηματία Μίνω Κυριακού. Την ώρα που προσπαθούσε να τον αναγεννήσει εκ της τέφρας του, άρχισε η οικονομική κρίση να πλήττει την ελληνική οικονομία…

Η ΕΛΦΙΚΟ υπήρξε ένα από τα ιστορικά και σύγχρονα βαφεία-φινιριστήρια. «Νοικοκυρεμένη» εταιρεία, με κέρδη και σημαντική ακίνητη περιουσία.

Η βαθιά κρίση που έπληξε τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο την ανάγκασε να διακόψει ουσιαστικά τη βιομηχανική της δραστηριότητα και να υποχρεωθεί σε ζημιογόνα αποτελέσματα.

Audiovisual: Οι μέτοχοι και το… χέρι στην τσέπη

Υποχώρηση πωλήσεων από τα 28,8 στα 19,3 εκατ. ευρώ και ζημίες ύψους 14,1 εκατ. ευρώ σημείωσε η Audiovisual στο εννεάμηνο του 2012.

Με αρνητικό EBITDA (-3,1 εκατ. στο εννεάμηνο) και καθαρό δανεισμό γύρω στα 110 εκατ. ευρώ, η κατάσταση αναμφίβολα δείχνει προβληματική.

Πάντως, η εισηγμένη φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε νέες δραστηριότητες (τυχερά παιχνίδια) και επίσης είναι παρήγορο πως στον πίνακα των ταμειακών ροών υπάρχει ένα (θετικό) κονδύλιο ύψους 8,68 εκατ. ευρώ με τίτλο «κεφαλαιακή ενίσχυση από μετόχους».

Προφανώς, ο βασικός μέτοχος έβαλε το χέρι στην τσέπη


Druckfarben: Ήρθαν τα πάνω-κάτω στο εννεάμηνο!

Σημαντική ήταν η μείωση του τζίρου της εταιρείας στο εννεάμηνο (από τα 54 στα 39 εκατ. ευρώ), ωστόσο αντί περυσινών ζημιών ύψους 1 εκατ. ευρώ, φέτος η εισηγμένη εμφάνισε κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ!

Η απάντηση στο τόσο μεγάλο αίνιγμα βρίσκεται στον λογαριασμό «έσοδα από κοινοπραξίες» που από μηδέν πέρυσι στο φετινό εννεάμηνο διαμορφώθηκε στα 4,07 εκατ. ευρώ.

Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο νούμερο:

Πρώτον, από «κέρδη μετά από φόρους κοινοπραξιών περιόδου», ύψους 324 χιλιάδες ευρώ.

Δεύτερον, από «κέρδος από πώληση ποσοστού 1% στη Sun Chemical Delta», ύψους 937 χιλιάδες ευρώ.

Και τρίτον (και κυριότερο), από «κέρδος από αποτίμηση σε εύλογες αξίες της συμμετοχής σε κοινοπραξίες» 2,81 εκατ. ευρώ.

ΥΓ.: Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές στο εννεάμηνο κατά περισσότερων των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v