Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2005

Η ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, τα μαγαζιά και το... ξενοδοχείο!

Μόλις χθες κυκλοφόρησε το πληροφοριακό σημείωμα για την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας ΔΑΪΟΣ στην εκμετάλλευση ακινήτων και ξενοδοχείων.

Γεγονός που συνδέεται βεβαίως άμεσα με την αρχική απόφαση της εταιρίας να αγοράσει από τον βασικό της μέτοχο ΚΑΙ πρόεδρο ΚΑΙ διευθύνοντα σύμβουλο ΚΑΙ Γενικό Διευθυντή ΚΑΙ υπεύθυνο προμηθειών (ουφ, κουράστηκα!!!) κ. Αστέριο Δάιο, τα δύο καταστήματα που βρίσκονται στο γνωστό πλέον ακίνητο ιδιοκτησίας της στη Θεσσαλονίκη:

Τα λοιπά σημεία του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανέγερση υπερ- πολυτελούς ξενοδοχείου, με σουίτες και όλα τα ”κομφόρ”, parking, spa, μπάρ, εστιατόριο, καφέ κ.λ.π., μπορείτε να τα διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.gr, (http://www.euro2day.gr/articles/74661/) στις οποίες έχει αναρτηθεί και το πλήρες κείμενο του πληροφοριακού σημειώματος.

Εμείς κρατάμε ότι συνολικά η επένδυση θα κοστίσει στην εταιρία περίπου 20 εκατ. ευρώ (χωρίς την αγορά των καταστημάτων) κι ότι αναμένεται να αποσβεστεί σε 12-15 χρόνια.

Δεν θα ρωτήσουμε σε πόσα χρόνια θα γινόταν η απόσβεση αν αγοράζονταν τα καταστήματα στο απώτατο όριο του τιμήματος που είχε καθοριστεί δηλαδή στα… 13 εκατ. ευρώ.

Απλά θα παραθέσουμε το πλήρες τμήμα του κειμένου που αφορά στα περιβόητα πλέον καταστήματα, προς γνώση όλων των ενδιαφερόμενων:



Λέει λοιπόν το κείμενο:

”Η παραχώρηση (σ.σ. από τον κ. Αστέριο Δάιο που κατέχει προσωπικά και επίσημα το… 77,77% της εταιρίας) θα είναι χωρίς αντάλλαγμα και θα ισχύσει για χρονικό διάστημα που θα συναρτάται με τις ανάγκες ολοκλήρωσης και αδειοδότησης του Έργου (κατά τις εκτιμήσεις της εταιρίας έως το Σεπτέμβριο του 2005).

Στη συνέχεια θα υπάρξει ΝΕΑ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) διευθέτηση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του βασικού μετόχου κ. Αστερίου Δάιου για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων. Σε κάθε περίπτωση τόσο η εταιρία όσο και ο βασικός μέτοχος δεσμεύονται ότι η όποια διευθέτηση δεν θα θίγει την συνέχιση της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας ως ενιαίου συνόλου.

Συγκεκριμένα εάν επιλεγεί ως λύση η ενοικίαση των καταστημάτων προς την εταιρία, αυτό θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. Εάν επιλεγεί η πώληση των καταστημάτων προς την εταιρία θα προηγηθεί της όποιας απόφασης για το τίμημα, η εκτίμηση της αξίας των καταστημάτων από ΔΥΟ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) ανεξάρτητους οίκους.

Τέλος εάν τα καταστήματα πωληθούν σε τρίτο πρόσωπο, στην σύμβαση πώλησης θα προβλέπεται όρος για την συνέχιση της δυνατότητας χρήσης αυτών από την εταιρία. Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας, ως προς τον καθορισμό της διάρκειας, την πληρωμή ενδεχόμενων εξόδων, τις δυνατότητες των μερών για καταγγελία κλπ. θα καθοριστούν προ της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να τεθούν υπόψη των μετόχων για την έγκρισή τους”.

Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία ελπίζοντας ότι η χθεσινή πτώση της μετοχής κατά 19,43%, δηλαδή στο απόλυτο limit down, ήταν γεγονός συγκυριακό, κι όχι άμεσα συνδεδεμένο με την απόφαση της εταιρίας πλαστικών να κάνει diversification με μεγάλη επένδυση, στον ξενοδοχειακό τομέα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v