Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 2 2013

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alpha και Πετζετάκις

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alpha και Πετζετάκις
ΟΤΕ - ΕΕΤΤ: Αν και η χρονίζουσα κόντρα ΕΕΤΤ-ΟΤΕ δείχνει να βρίσκεται, αυτήν την περίοδο, σε στάδιο ύπνωσης, παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν νέο κύμα έντασης προσεχώς.
Και αυτό καθώς εκκρεμεί το θέμα υπερβάλλουσας ρύθμισης, που είχε θέσει προ εξαμήνου περίπου η Κομισιόν.

Με επιστολή της προς την ΕΕΤΤ, η Κομισιόν είχε εγείρει ζήτημα υπερβολικής ρύθμισης από την πλευρά του ΟΤΕ στο μέτωπο της λιανικής αγοράς μισθωμένων γραμμών με χωρητικότητα έως και 2 Mbps, την ανάγκη και καταλληλότητα της οποίας ευθέως αμφισβητούσε.

Το ζήτημα έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα, δεδομένου ότι, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα ο επικεφαλής της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος, η Κομισιόν επεξεργάζεται σύσταση, ώστε να «χαλαρώσει» η επιβαλλόμενη στα πρώην μονοπώλια ρύθμιση και να δοθεί ώθηση σε επενδύσεις σε υποδομές δικτύων επόμενης γενιάς.


ALPHA - ΕΜΠΟΡΙΚΗ:
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής στην Alpha με το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ.

O έλεγχος που διενεργείται από τρεις ελεγκτικές εταιρείες ολοκληρώνεται και εν συνεχεία θα υπογραφεί και τυπικά η μεταβίβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 18 Ιανουαρίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα μπουν στην Εμπορική επιπρόσθετα 550 εκατ. ευρώ από την Credit Agricole.

Το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί αν μέχρι την ημερομηνία μεταβίβασης του 100% υπάρξουν «απροσδόκητες» ζημίες στην Εμπορική. Ζημίες, δηλαδή, που δεν προέρχονται από την κανονική λειτουργία μιας τράπεζας.

Αναφορά στην παραπάνω σχετική δέσμευση της Credit Agricole υπάρχει και στο MoU που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας.


ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Νέος γύρος συζητήσεων με τους ξένους κατόχους μετατρέψιμων ομολογιών βρίσκεται, όπως ακούμε, σε εξέλιξη.

Η Eurobank, ως συντονίστρια των πιστωτριών τραπεζών, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια συμβιβαστική φόρμουλα… εξασφαλίσεων στους ξένους ομολογιούχους. Στόχος να συναφθεί συμφωνία μεταξύ των πιστωτών και του ενδιαφερόμενου στρατηγικού επενδυτή Concritech.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, τρέχει με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία ρευστοποίησης της Petzetakis Africa.

Τον Ιανουάριο θα διενεργηθεί πλειστηριασμός των εργοστασίων στη Ν. Αφρική, και όπως ακούμε ο Αυστραλολιβανέζος ιδιοκτήτης της Concritech έχει ήδη καταθέσει εγγυητική τράπεζας για να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v