Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2013

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Eurobank και επαναγορές ομολόγων

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Eurobank και επαναγορές ομολόγων
ETE-Eurobank: Στην τελική ευθεία εισέρχεται, όπως μαθαίνουμε, η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς της Εθνικής στους μετόχους της Eurobank.

Εντός των προσεχών ημερών το πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης θα λάβει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά εντός του Φεβρουαρίου.

Αν η δημόσια προσφορά της ΕΤΕ εγκριθεί πριν από τις 11 Ιανουαρίου, όπως ακούγεται, τότε είναι πιθανόν η Eurobank να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά για το Τ.Τ., επικαλούμενη το τεχνικό κώλυμα που δημιουργεί η δημόσια προσφορά.


Επαναγορά ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης: Νέες δημόσιες προσφορές για την επαναγορά των εναπομεινάντων ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης ετοιμάζουν οι μεγάλες τράπεζες, μετά τη «σύσταση» του Eurogroup για «κούρεμα» και των πιστωτών των τραπεζών.

Τα προγράμματα επαναγοράς θα προσφέρουν πρόωρη εξόφληση των subordinated bonds με βαθύ βέβαια discount και άτυπα οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει να ενημερώνουν τους πελάτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v