Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2013

Κλινικές: Απειλούν με μηνύσεις το Δημόσιο!

Κλινικές: Απειλούν με μηνύσεις το Δημόσιο!
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ιδιωτικών κλινικών,σχετικά με την τροπή που έχει πάρει το ζήτημα της εξόφλησης των χρεών που έχουν προς αυτές τα ασφαλιστικά ταμεία.

Γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει διακηρύξει πολλές φορές την ανάγκη των πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους κλινικάρχες:

Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ έχει εισπράξει μόνο 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τα λεφτά της δόσης της δανειακής σύμβασης του ελληνικού δημοσίου.

Δεύτερον, από αυτά, τα 164 εκατ. ευρώ δόθηκαν στους φαρμακοποιούς και τα υπόλοιπα 836 εκατ. εξακολουθούν να παραμένουν στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ.

Τρίτον, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες των κλινικαρχών, την προσεχή Τρίτη θα αποφασιστούν τόσο ο τρόπος όσο και ο χρόνος αποπληρωμής του συσσωρευμένου χρέους των ασφαλιστικών ταμείων.

Ωστόσο, το απίθανο της υπόθεσης είναι πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν προχωρήσει εδώ και πέντε χρόνια(!) σε εκκαθάριση των υπολοίπων. Και επίσης επικαλούνται αδυναμία να προχωρήσουν σε εκκαθάριση αυτών των οφειλών λόγω «ελλείψεως προσωπικού».

Άρα, στην πράξη, οι ιδιοκτήτες κλινικών βρίσκονται στον αέρα, καθώς δεν ξέρουν ούτε πότε θα πάρουν χρήματα, αλλά ούτε και πόσα, καθώς διαδίδονται διάφορα σενάρια περί κάποιου τύπου «κουρέματος».

Επί του παρόντος, η ένωση των ιδιωτικών κλινικών (ΠΕΙΚ) δηλώνει πως «όλα έχουν τα όριά τους και αυτά ξεπεράστηκαν».

Και επίσης πως η νομική υπηρεσία της ΠΕΙΚ θα εξετάσει τη δυνατότητα κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς και κάθε άλλης νομικής ενέργειας στην περίπτωση όπου δεν εξοφληθεί σύντομα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v