Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2013

Citi: Κολλημένη με το… Grexit!

Citi: Κολλημένη με το… Grexit!
Σίγουρη ότι θα δει το Grexit, λέξη που η ίδια λάνσαρε, να γίνεται πράξη είναι η Citi. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι επτά μέρες πριν εκπνεύσει η "προθεσμία" που έδινε για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη σπεύδει με νέα ανάλυσή της να επιμείνει στην προφητεία, αλλά να της δώσει 12 - 18 μήνες… τράτο!

Η Citigroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι άλυτο, ενώ και άλλες περιφερειακές χώρες θα υποχρεωθούν τελικά σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους τους.

Η ομάδα του Willem Buiter, chief economist της Citi, όμως, αφού βλέπει ότι η πρόβλεψή του για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ τον Ιανουάριο του 2013 δεν βγήκε, στην ανάλυση "Global Economic Outlook and Strategy" του Ιανουαρίου, μεταθέτει χρονικά την πρόβλεψή του άλλους 12-18 μήνες.

Οι προβλέψεις της Citi για την ελληνική οικονομία δεν είναι απλώς δυσοίωνες. Είναι δραματικές! Η πραγματική οικονομία θα υποχωρήσει κατά 6,5% φέτος, αλλά και κατά 11,5% το 2014, αφού η χώρα θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η ανεργία από το 28,8% φέτος εκτινάσσεται στο 34,8% στο επόμενο έτος. Με το νέο νόμισμα, ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 16,8% και το ελληνικό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 408,3% από 180% φέτος!

Για να δούμε αν ο νέος χρησμός θα έχει καλύτερη τύχη από τον προηγούμενο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v