Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2013

Tips από Εθνική – Eurobank

Tips από Εθνική – Eurobank
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με ποσοστό που θα ξεπερνά αθροιστικά το 11% θα βρεθούν στην Εθνική τα μέλη της οικογένειας Λάτση, ως αποτέλεσμα της αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Το ποσοστό τους, βέβαια, θα μειωθεί δραστικά, (περίπου στο 1,5%) καθώς δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, στην οποία πρέπει να προχωρήσει η ΕΤΕ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Και αυτό είναι συμφωνημένο ήδη από την γνωστοποίηση της Δημόσιας Πρότασης.


EUROBANK: Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν, εν ευθέτω χρόνω, τόσο στον αριθμό, όσο και στα πρόσωπα της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ. της Eurobank μετά και την απόκτηση του ελέγχου της τράπεζας από την ΕΤΕ.

Στον κ. Ν. Νανόπουλο έχει προταθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι και την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα την αποδεχθεί.

Στον αντίποδα δεδομένη θεωρείται η παραμονή της κας. Πόλα Χατζησωτηρίου.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να συσταθεί εποπτικό συμβούλιο ομίλου Εθνικής στο οποίο θα συμμετέχει από πλευράς Eurobank, ο κ. Τίμος Χριστοδούλου.


ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Η ΕΤΕ έχει προσλάβει τρεις συμβούλους για το γιγάντιο έργο της αναδιοργάνωσης του νέου ομίλου.Ο ένας θα προτείνει λύσεις για την εν Ελλάδι δραστηριότητα των δύο ομίλων, ο άλλος για τη διεθνή δραστηριότητα και ο τρίτος για το IT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v