Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2013

Οι ηλίθιοι και τα μεγάλα αξιώματα…

Οι ηλίθιοι και τα μεγάλα αξιώματα…
Ακόμη και αν δεν πάει το μυαλό σας στη συμπεριφορά Ελλήνων που υπηρέτησαν σε υψηλές και υπεύθυνες θέσεις, το σημείωμα γνωστού στελέχους της αγοράς φαίνεται να είναι πέρα για πέρα χρήσιμο…

1. Πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.

2. Η πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του ατόμου.

3. Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται ακόμη και ζημίες.

4. Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλιθίων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνέχεια παραβλέπουν πως η συναναστροφή και/ή ο συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα απαρέγκλιτα αποδεικνύεται μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή, την τοποθεσία και τις συνθήκες.

5. Ο ηλίθιος άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου. Τεκμαίρεται, επομένως, ότι ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό.

Μόλις διαβάσατε τους βασικούς νόμους της ανθρώπινης ηλιθιότητας, που περιλαμβάνονται στο σύντομο αλλά περιεκτικό βιβλίο του Carlo Cipolla (Εκδ. Κέδρος).

Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να τους έχουμε υπόψη, μήπως αποφύγουμε στο μέτρο του δυνατού, τις συνέπειες των πράξεων ηλιθίων -που δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδα είναι συχνά στις βασικές θέσεις λήψης αποφάσεων- πάνω μας…

• Σκέψεις του γνωστού στελέχους της αγοράς Δημήτρη Τζάνα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v