Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2013

Σφηνάκια για Φουρλή και Nutriart

Σφηνάκια για Φουρλή και Nutriart
NUTRIART: Αναγκαία αναμφίβολα η υλοποίηση του προγράμματος αναδιοργάνωσης της Nutriart, με παράλληλη αναχρηματοδότηση της εισηγμένης.

Άλλωστε είναι η τελευταία ευκαιρία διάσωσης μιας εταιρείας με μακρά ιστορία, ισχυρά brand names και εκτεταμένο δίκτυο διανομής.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η διάχυση (dilution) του ποσοστού των μικρομετόχων θυμίζει… τράπεζες σε τρέχουσες περιόδους επανακεφαλαιοποίησης!

Συγκεκριμένα, η Nutriart σήμερα έχει 42.501.273 μετοχές. Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθούν άλλες 209.473.334 μετοχές που θα προκύψουν από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου (συμμετοχή τραπεζών και βασικού μετόχου προς 0,30 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό κυμαίνεται μόλις γύρω στα 5 ευρωλεπτά).

Επιπλέον, θα εκδοθούν και δύο μετατρέψιμα σε μετοχές ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους τουλάχιστον 21,67 εκατ. ευρώ και έτσι αν αυτά μετατραπούν μελλοντικά σε μετοχές θα εκδοθούν γύρω στα 65-72 εκατομμύρια νέοι τίτλοι.

Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε τις μετοχές της εισηγμένης να ξεπερνούν κάποια στιγμή τα 310-320 εκατομμύρια από τα 42,5 εκατ. που είναι σήμερα.
 
ΥΓ.: Να σημειωθεί πως μετά την ένταξη της εταιρείας στον όμιλο Δαυίδ έχει μεσολαβήσει και άλλη αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (συμμετοχή σχεδόν αποκλειστική του βασικού μετόχου), άρα η διάχυση των «μικρών» είναι ακόμη μεγαλύτερη.


FOURLIS: Όπου άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, παρατηρήθηκε σε βάθος χρόνου άνοδος τζίρου και πτώση τιμών. Στην Ελλάδα ωστόσο κανείς δεν είναι έτοιμος να ανοίξει πενήντα δύο εβδομάδες τον χρόνο: ούτε οι καταναλωτές, ούτε οι καταστηματάρχες. Αυτό που συζητάμε είναι να ανοίξουμε αρχικά πέντε ή έξι Κυριακές και αργότερα να εξετάσουμε και πάλι το ζήτημα.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fourlis Συμμετοχών Απόστολος Πεταλάς (στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών), που λειτουργεί τις αλυσίδες ΙΚΕΑ και Intersport.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v