Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2013

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Μαΐλλη και FTSE

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Μαΐλλη και FTSE
ΕΘΝΙΚΗ: Mandate σε μεγάλη ξένη επενδυτική τράπεζα ακούμε ότι έχει δώσει η Εθνική για τη Finansbank.

Η ξένη τράπεζα καλείται να διερευνήσει το ενδιαφέρον για τη Finansbank και να σταθμίσει τα προκρινόμενα σενάρια.

Αν δηλαδή η Εθνική θα προχωρήσει σε διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Finansbank, σε αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, ή ακόμη και σε πώληση πλειοψηφικού ποσοστού.

Όχι, το mandate δεν το πήρε η συνήθης, για την Εθνική, ύποπτος, Credit Suisse.


ΜΑΪΛΛΗΣ: Συνεχίζονται οι επαφές της H.I.G. Capital Partners με τους δανειστές και μετόχους της Μαΐλλης.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα κλιμάκιο στελεχών του private equity και συναντήθηκε με στελέχη πιστωτριών τραπεζών του ομίλου Μαΐλλης.

H H.I.G. Capital Partners, που κατέχει, ήδη, το 22,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, επιδιώκει να αγοράσει από τις τράπεζες τα δάνεια της εισηγμένης μαζί με το μετοχικό τους ποσοστό.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη καταθέσει μια αρκετά σύνθετη πρόταση στις τράπεζες για την απόκτηση των δανείων, η οποία και συζητείται.

Με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν πάρει, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, προβλέψεις και για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στη Μαΐλλης, η υπόθεση μάλλον θα αποτελέσει το πρώτο distressed deal της νέας περιόδου.


Vanguard - FTSE: Την πρώτη επιτυχία σημείωσε ο οίκος FTSE στην προσπάθεια να διεθνοποιήσει τους δείκτες του.

Η καναδική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Vanguard, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε προϊόντα ETFs, αποφάσισε να εγκαταλείψει τους δείκτες MSCI και να ακολουθεί πλέον για τα παθητικής διαχείρισης κεφάλαιά της τους δείκτες FTSE.

Οι αλλαγές για τα ETFs της Vanguard ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν περίπου 6 μήνες. Προς το παρόν, αυτό δεν έχει καμία σημασία για το Χ.Α., με εξαίρεση πιθανώς την Coca Cola 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v