Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2002

Τα ....Hot Chips των τελευταίων 30 ημερών

Κι αν η παραπάνω απαρίθμηση έχει κυρίως στατιστικό ενδιαφέρον, πολύ πιο χρήσιμη (για να γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι ...υπόγειες δυνάμεις της Σοφοκλέους) είναι η απαρίθμηση των μετοχών που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο τον τελευταίο μήνα, διάστημα το οποίο σημάδεψε κυρίως η άνοδος της αγοράς μέσω των ”βαριών” blue chip και ιδίως των ..τραπεζών.

Εν τούτοις τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ όλων των μετοχών την κατέγραψαν το κοινό και το προνόμιο της ..ΚΕΡΑΝΗΣ με ποσοστά της τάξεως του 66% και 43% αντιστοίχως.

Ακολούθησαν ο Εμπορικός Δεσμός με αύξηση κατά περίπου 30%, η Paperpack με 22,7% και η ALFA ALFA με 19,55%.

Στην περίπτωση του Εμπορικού Δεσμού είχαμε βέβαια και την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου με τη συμμετοχή του ”στρατηγικού επενδυτή” κ. Βρυώνη. Επί της οποίας συνίσταται ανεπιφύλακτα ως ανάγνωσμα, το ενημερωτικό δελτίο!

Πρώτη μεταξύ των χαμένων η Space Hellas, η οποία τον τελευταίο μήνα εγκατέλειψε περίπου το 40% της ...διαστημικής κεφαλαιοποίησης που είχε αποκτήσει!

Μου λένε μάλιστα οτι σε αντίστοιχη θέση δεν αποκλείεται να βρεθεί και ετέρα μετοχή, η οποία από καιρό παρουσιάζει δείγματα ”συγγενούς” συμπεριφοράς με την προαναφερθείσα, κι οτι τέτοιου είδους συμβάντα είναι περίπου τόσο αναπόφευκτα όσο και η επίδραση της ...βαρύτητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v