Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2002

Τα νεότερα στο Multi(d)rama

Διόλου ικανοποιητικά τα ενοποιημένα αποτελέσματα τριμήνου της Multirama (εν αντιθέσει με αυτά της Γερμανός για να είμαι ακριβοδίκαιος). Οι πωλήσεις εμφανίζονται σχεδόν ίδιες με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, το κόστος πωλήσεων όμως είναι αυξημένο κατά περίπου 30% (γεγονός που αναμφισβήτητα χρήζει περαιτέρω ανάλυσης).

Ετσι τα μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως είναι λίγο κάτω από τα 2 εκατ. Ευρώ, έναντι 4,54 εκατ. πέρυσι. Η διαφορά αυτή εξανεμίζει και τις ”οικονομίες” που φαίνεται οτι έγιναν στα έξοδα διοίκησης και διάθεσης (κατά περίπου 640.000 ευρώ).

Στο περίφημο Bottom Line, η κατάσταση εμφανίζεται άκρως αποθαρρυντική. Ζημίες 1,65 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ το 2001 είχε εμφανίσει κέρδη 342.113 ευρώ.

Συμπέρασμα ένα και δυσάρεστο. Η κρίση στη συγκεκριμένη εταιρία συνεχίζεται αμείωτη παρά τις προσπάθειες για turn around.

Το ερώτημα είναι για πόσο (ακόμη) θα σηκώνει το βάρος ο ...μπαμπάς Γερμανός, καθώς η θέση της Multirama είναι πασιφανές οτι απαιτεί σοβαρές... ενέσεις.

Διότι ο έταιρος σημαντικός μέτοχος, η Delta Singular είναι βέβαιον οτι διακριτικά την ...κάνει. Ηδη το ποσοστό της έχει πέσει από το 24,4 στο 19,4% και μάλλον έπεται συνέχεια...

Οσο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτή η αποχώρηση, μια ματιά στο διάγραμμα της καρτέλας μετοχής που διαθέτει το euro2day.gr είναι μάλλον... αποκαλυπτική.

Το ”βέλος” προς τα πάνω που δημιουργήθηκε πριν βεβαίως γίνει η τελευταία πώληση μετοχών από την Delta Singular και η επακόλουθη πτώση της τιμής, συνθέτουν αυτό που λέμε ”μία εικόνα ...χίλιες λέξεις”! Προς όφελος πάντα του ”άγνωστου μικροεπενδυτή”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v