Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2005

ΧΑ: Μεθοδικό ”τσεκάρισμα” στο... εμπόρευμα!!!

Για να λέμε και τα καλά, η εικόνα που παρουσιάζουν οι αρχές του Χρηματιστηρίου, ως προς την φροντίδα για την ενημέρωση του κοινού, όσο πάει γίνεται και καλύτερη.

Οι ερωτήσεις στις εταιρίες για διάφορα... ”παράξενα” γίνονται ταχύτατα, (και πολλές φορές με τη δέουσα... ”επιμονή” για πιο λεπτομερειακές διευκρινήσεις) είτε την αφορμή δίδουν δημοσιεύματα, είτε τα ίδια τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα από τις εταιρίες.

Κι από την άλλη πλευρά ο ”πλούτος” του ενημερωτικού υλικού που αναρτάται στο site του Χρηματιστηρίου γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος. Η ενημέρωση με τις λογιστικές καταστάσεις 12μήνου έγινε μέσα σε ολίγες μέρες, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους επαγγελματίες (περιλαμβανομένων βέβαια και των... δημοσιογράφων) αλλά και για κάθε σοβαρό ιδιώτη επενδυτή είναι η καινοτομία της δημοσίευσης, συγκεντρωτικά, των ετήσιων καταστάσεων με τις ταμειακές ροές κάθε εισηγμένης.

Με ένα ”κλικ” οποιοσδήποτε έχει πλέον πρόσβαση στα πλέον κρίσιμα στοιχεία, όχι απλώς χωρίς να βγει από το σπίτι του, αλλά και χωρίς να ψάχνει αριστερά δεξιά στο ...

Με απλά λόγια το τσεκάρισμα που κάνει πλέον το Χρηματιστήριο στη ποιότητα του ”εμπορεύματος” που έχει στα ...ράφια του (δηλαδή στις εισηγμένες) είναι πλέον εξαιρετικά μεθοδικό.

Και ο πρόεδρος Σπ. Καπράλος - έστω κι αν δεν συμφωνούμε πάντα με τις επιλογές του - έχει δείξει ότι είναι πρόθυμος να βάζει το... ”σκάρτο” στο κατάλληλο... ”ράφι” ή και να το βγάζει όταν χρειάζεται, από το...μαγαζί!!!

Μόνον έτσι άλλωστε θα αλλάξει κάποια στιγμή η κακή εικόνα των επενδυτών για τη Σοφοκλέους, οπότε ίσως και να...επιστρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v