Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2005

”Καζάνι” που... βράζει η ακτοπλοΐα No 1

Θα προσέξατε ίσως τη διάψευση που βγήκε για ένα θέμα ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η Attica Group ξεκίνησε επαφές με τις Μινωικές προκειμένου να καταστεί βασικός μέτοχος στη Hellenic Seaways (πρώην Hellas Flying Dolphins) στην οποία οι Μινωικές διαθέτουν καταστατική μειοψηφία (33,31%).

Ενδεχομένως όμως να μην προσέξατε ότι στο δημοσιογραφικό κείμενο υπήρχε μια αναφορά σε απόπειρα των Μινωικών να αλλάξουν δύο μέλη του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου της HS.

Την απόπειρα, λένε πηγές της αγοράς, την έκανε ο πρόεδρος των Μινωικών, κ. Κληρονόμος, με στόχο να προωθηθούν στο δ.σ. της HS, άτομα της εμπιστοσύνης του.... κ. Παναγόπουλου!!!

Συνάντησε όμως εξαιρετικά σθεναρή αντίσταση. Λέγεται δε ότι αυτή η κίνηση δυσαρέστησε τόσο πολύ κάποιους άλλους μετόχους της HS, που ετοιμάζονται ”αντί- συσπειρώσεις” διά... παν ενδεχόμενο.

Επιπροσθέτως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν της συμμετοχής της Attica Group στo μετοχικό κεφάλαιο της - Hellenic Seaways –εταιρίας ευθέως ανταγωνιστικής στη θυγατρική της Attica, Blue Star- η περίπτωση της HS παρακολουθείται προσεκτικά από την.... Επιτροπή Ανταγωνισμού, (!) οι αρμοδιότητες αλλά και η οργάνωση της οποίας ενισχύονται, όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, με συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα.

Τα ”βάσανα” όμως του κ. Παναγόπουλου, μετά τις ομολογουμένως εντυπωσιακές κινήσεις του που όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς αποσκοπούν να εδραιώσουν κυρίαρχη θέση της Attica σε όλο το φάσμα της ελληνικής ακτοπλοϊας, δεν φαίνεται να σταματούν εδώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v