Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2013

Bγενόπουλος: Συνέντευξη που υπόσχεται…αποκαλύψεις

Bγενόπουλος: Συνέντευξη που υπόσχεται…αποκαλύψεις
Συνέντευξη στην τηλεόραση του Skai, που υπόσχεται μεγάλες αποκαλύψεις για την διάλυση του κυπριακού τομέα, θα δώσει απόψε στις 19.00 στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, που διατέλεσε επί μήνες και διορισμένος πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, (ώσπου παύτηκε με εντολή εκείνου που τον διόρισε, δηλαδή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αθανάσιου Ορφανίδη), επιχείρησε σήμερα να χρεώσει την κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος γενικότερα και της Λαϊκής ειδικότερα, στην ελληνική διοίκηση της τράπεζας.

Ο ίδιος δεν ανέφερε όνομα. Πλην όμως φωτογράφησε ως κομβικό γεγονός το πέρασμα της Λαϊκής υπό τον έλεγχο της MIG και του Dubai, και στη συνέχεια έσπευσε να τον «διευκολύνει» η δημοσιογράφος του κρατικού ΡΙΚ κατονομάζοντας τον κ. Βγενόπουλο.

Ο κ. Σαρρής περιορίστηκε σε αοριστίες για "υπέρογκα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα" και για μεγάλες αγορές ελληνικών ομολόγων, χωρίς όμως να παραθέσει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, παρότι ενώσω ήταν πρόεδρος της τράπεζας έγιναν εκτενείς έλεγχοι, οι οποίοι συνεχίστηκαν μετά και από την εξειδικευμένη εταιρία Alvarez & Marshal.

Δεδομένης και της προσφυγής που έχει κάνει η MIG έναντι της Κυπρικής Δημοκρατίας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε πραξικοπηματικά η αλλαγή ιδιοκτησίας, ζητώντας πάνω από 800 εκατ. ευρώ, η στήλη αναμένει ότι η συνέντευξη .Βγενόπουλου θα είναι πραγματικά καυτή.

ΥΓ: Το Euro2day.gr έχει σήμερα εκτενές θέμα, για το τι δείχνουν τα στοιχεία για την «θυσία» της Λαϊκής, από τα οποία προκύπτει και ο ρόλος του κ. Σαρρή, στην καυτή υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v