Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2013

Φωτοβολταϊκά: Και "κουρεμένοι" και... ξεχασμένοι

Φωτοβολταϊκά: Και κουρεμένοι και... ξεχασμένοι
Επιστολή διαμαρτυρίας μαθαίνουμε ότι έστειλαν στον επίτροπο ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ έξι ευρωβουλευτές από αντίστοιχες κοινοτικές χώρες αναφορικά με τις αναδρομικές περικοπές στις αμοιβές των φωτοβολταϊκών που εφαρμόζουν διάφορες κυβερνήσεις.

Αναφέρουν δε τις περιπτώσεις της Ισπανίας, που μείωσε τις ταρίφες με αναδρομική ισχύ, της Τσεχίας, που επέβαλε αναδρομική φορολόγηση, και της Βουλγαρίας, που επέβαλε αναδρομική φορολόγηση στην πρόσβαση των φωτοβολταϊκών στο δίκτυο. Το αστείο είναι ότι οι ευρωβουλευτές εκφράζουν φόβους ότι η επιδημία των περικοπών θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Πρώτο συμπέρασμα από την κίνησή τους είναι ότι οι δικοί μας «φωτοβολταϊκοί» τα έχουν υποστεί όλα, και με το παραπάνω, αλλά μάλλον δεν κάνουν σωστό lobbying.

Διαφορετικά η περίπτωση της Ελλάδας θα έπρεπε να έχει γίνει σημαία από τους Ευρωπαίους συνάδελφους.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά έχει γίνει κακός μπελάς για κυβερνήσεις. Όπως και η ελληνική, βλέπουν ότι εν μέσω κρίσης ή θα πρέπει να επιβαρύνουν κι άλλο τους καταναλωτές ηλεκτρικού, χωρίς να τους ρωτούν επιπλέον αν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν με τον οβολό τους στο «πρασίνισμα» του ηλεκτρικού, ή θα περικόψουν τις αμοιβές.

Και φυσικά διαλέγουν το δεύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v