Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2013

Τεχνικές Εκδόσεις: Δυστυχώς, χρωστούσαν λίγα!

Τεχνικές Εκδόσεις: Δυστυχώς, χρωστούσαν λίγα!
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Τεχνικές Εκδόσεις (μια εταιρεία με ιδιαίτερο στίγμα στον χώρο του περιοδικού τύπου*) συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα το ερώτημα της συνέχισης ή της διακοπής των δραστηριοτήτων τους.

Οι λόγοι είναι προφανείς:

Η διαφημιστική δαπάνη είναι έντονα πτωτική.

Η κατάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου είναι απερίγραπτη.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αρνητικά (-1,19 εκατ. στις 21/12/2012).

Τα αποτελέσματα ζημιογόνα (-1,38 εκατ. ευρώ το 2012).

Δυνατότητα δανεισμού από τις τράπεζες δεν υπάρχει.

Και οι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν φρέσκο χρήμα (καταψήφισαν την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για αύξηση κεφαλαίου με μετρητά)…

Η εταιρεία από την πλευρά της θεωρεί «απρόσμενη και αδικαιολόγητη την (περυσινή) καταγγελία από την Εθνική Τράπεζα, σύμβασης δανείου 517 χιλιάδων ευρώ, η οποία επιδείνωσε το πρόβλημα της ρευστότητας».

Επιπλέον, έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε δραστικές μειώσεις κόστους και μετεγκατάσταση έδρας.

Από την πλευρά μας, ούτε θέλουμε, αλλά ούτε και μπορούμε να κρίνουμε την απόφαση των τραπεζών να τραβήξουν το χαλί από την εισηγμένη. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως στις 31/12/2012 ο καθαρός δανεισμός των Τεχνικών Εκδόσεων ήταν μόλις 913 χιλιάδες ευρώ.

Ενδεχομένως, αν η εισηγμένη χρωστούσε πολύ περισσότερα ποσά στις τράπεζες, οι τελευταίες να σκέφτονταν περισσότερο το όλο ζήτημα.

Αυτό άλλωστε ακούγεται πολύ συχνά στην επιχειρηματική πιάτσα: Αν δηλαδή χρωστάς λίγα, το πρόβλημα το έχεις εσύ. Αν όμως χρωστάς πολλά, το πρόβλημα τότε το έχουν οι δανειστές σου…

*Το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά. Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, συνεργάτης των 4 Τροχών, ναυαρχίδας των περιοδικών των ΤΕΚΔΟ, στο προσωπικό του blog υπογραμμίζει ότι το περιοδικό μάλλον δεν υπάρχει πια. "Restart ήταν ο γενικός τίτλος του τελευταίου τεύχους - η πιο βραχύβια επανεκκίνηση που έγινε ποτέ", σημειώνει χαρακτηριστικά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v