Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2013

Η Probank, η αύξηση και το Ίδρυμα Ωνάση

Η Probank, η αύξηση και το Ίδρυμα Ωνάση
Ως γνωστόν, η Probank, όπως και οι άλλες μη συστημικές τράπεζες, θα πρέπει να βρει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να παραμείνει ανεξάρτητη.

Και δεν ψάχνει και λίγα. Θέλει 221,6 εκατ. ευρώ, ποσό που δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο από μετόχους και πελάτες της, παρά τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης και του δικτύου.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια επικεντρώνεται στην εύρεση στρατηγικών επενδυτών.
.
Όπως αποκάλυψε η στήλη, η γενική συνέλευση της τράπεζας κατάργησε την απαγόρευση κατοχής ποσοστού πάνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου από έναν επενδυτή, ανοίγοντας τον δρόμο για είσοδο στρατηγικού.

Αν βεβαίως βρεθεί.

Το φλερτ με την Alpha Trust δεν προχώρησε, και τώρα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπάρχουν συζητήσεις με το Ίδρυμα Ωνάση προκειμένου αυτό να βάλει περισσότερα κεφάλαια από όσα αναλογούν στη μικρή μετοχική θέση την οποία κατέχει στην Probank.

Οι πληροφορίες εντάθηκαν από την είσοδο στο Δ.Σ. της Probank του κ. Μ Γιαλλούρη, οικονομικού διευθυντή του Ιδρύματος Ωνάση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, σώνει και καλά, ότι το Ίδρυμα θα συμμετάσχει τελικώς με ένα σεβαστό ποσό. Άλλωστε, στο παρά πέντε εμφανίστηκε άλλος ένας ενδιαφερόμενος, η βαρύτητα του οποίου είναι αυξανόμενη στο εγχώριο σύστημα.

Αν οι συζητήσεις ευοδωθούν, ο στρατηγικός επενδυτής δεν θα μπει στην εν εξελίξει κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας που λήγει άλλωστε στο τέλος του μήνα, αλλά στη νέα αύξηση κεφαλαίου που θα κληθούν να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Probank σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v