Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2002

Τα ”υπόγεια ( τραπεζικά)... ρεύματα”

Μπορεί οι τράπεζες να έχουν περάσει πλέον σε μια περίοδο μειωμένης κερδοφορίας, αλλά αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Από την άλλη πλευρά το γεγονός οτι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές κινούνται πλέον σε επίπεδα αντίστοιχα με τα ευρωπαϊκά, διευκολύνει κάποιες εξελίξεις που σε δεδομένη στιγμή, όχι ιδιαίτερα...απομακρυσμένη στο μέλλον, θα εντυπωσιάσουν.

Η παρατήρηση αυτή ανήκει σε τραπεζικό παράγοντα που είναι σε θέση να γνωρίζει οτι το ενδιαφέρον ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι σήμερα απολύτως υπαρκτό, όχι μόνο για ”μικρομεσαίες” περιπτώσεις, όπως η Γενική και η Αττικής, αλλά και για μεγάλους ”παίκτες” του μεγέθους της Πειραιώς, αλλά και της Alpha Bank!

O ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει οτι μεγάλες ξένες τράπεζες με ...μεσογειακό ”ταμπεραμέντο” έχουν ήδη επιδιώξει επαφές... Μια εξ αυτών μάλιστα κινείται ιδιαίτερα αποφασιστικά.

Διεκδικεί οποιαδήποτε μικρομεσαία ”βγει στο παζάρι”, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα οτι μια τέτοια κίνηση θα είναι απλώς το ”πρώτο βήμα” προς την κατεύθυνση μιας συμμαχίας (ή μερικής εξαγοράς) που θα είναι αντάξια του δικού της μεγέθους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v