Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2005

ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ: (Επι)στροφή στο core business

Με την πώληση ακινήτων της Elephant σε διάφορες περιοχές της χώρας, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η απαγκίστρωση του ομίλου Κορασίδη από δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που δεν συνδέονταν με το λεγόμενο core-business, δηλαδή το εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η πώληση του 49% της Αιακός από την Elephant (συνολικά η εταιρία εισέπραξε με αυτές τις δύο κινήσεις περίπου 21 εκατ. ευρώ και έγραψε κέρδη της τάξεως των 5,2 εκατ. ευρώ,), αλλά και του 30% της Videosonic, από τη Ράδιο Κορασίδης, με κέρδος 2,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε ότι πέρα από την ανάκτηση πολύτιμης ρευστότητας (και την επακόλουθη μείωση της δανειακής επιβάρυνσης) οι κινήσεις αυτές απέφεραν και κέρδη. Τα οποία μπορεί να είναι ”μη λειτουργικά” αλλά δεν παύουν να είναι... κέρδη!

Η αύξηση του περιθωρίου κέρδους και ο περιορισμός των χρηματοοικονομικών εξόδων είναι γενικότερα τα ”κλειδιά” για την επιστροφή των δύο εταιριών σε θετικό αποτέλεσμα, αφού εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχη θέση στην αγορά τους..

Εκεί ”θα κριθεί το παιχνίδι”, εκεί αποσκοπεί και η εξελισσόμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης που, όπως πληροφορούμαστε, έχει ξεκινήσει από το χειρισμό προμηθευτών και αποθεμάτων και επεκτείνεται στην αναδιάρθρωση των σημείων πώλησης, με συγχωνεύσεις κάποιων καταστημάτων και μεταφορά άλλων σε νέα τοποθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v