Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2005

HSW: Η παρασκηνιακή ”κολοκυθιά”... συνεχίζεται!

Συνεχίζεται η... ”κολοκυθιά” σε σχέση με το νέο διοικητικό συμβούλιο της πλέον πολύφερνης ”νύφης” της ελληνικής ακτοπλοΐας, της Hellenic SeaWays (πρώην HFD).

Όπως είχαμε γράψει, επικαλούμενοι τις εγκυρότατες πηγές μας, ο βασικός μέτοχος (δηλαδή οι Μινωικές) ήθελε νέο Δ.Σ. με 9 μέλη αντί για 12, όπου τα... 8 θα ήταν δικά του ή, καλύτερα, 6 δικά του και 2... ”δικά του”.

Μόνον που αν γινόταν αυτό, θα έπρεπε μετά να ενοποιήσουν οι Μινωικές την HSW στις λογιστικές τους καταστάσεις (έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης και το 33,3%), κάτι που σε αυτή τη φάση δεν θα ήταν σκόπιμο.

Οπόταν τώρα προσανατολίζονται σε 11μελές Δ.Σ., που δεν αποκλείεται να γίνει και... 12μελές (που όμως... ήταν και ως τώρα!) στη συνέλευση της 27ης Απριλίου!

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ”κολοκυθιά”. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ονόματα των νέων υποψηφίων.

Το όνομα του κ. Ζαχαριουδάκη έχει πάψει να ακούγεται, ενώ έντονα ακούγεται το όνομα του κ. Κασαπάκη (πρώην γενικού διευθυντή των Μινωικών) και του κ. Πολογιώργη.

Ο τελευταίος είναι γνωστός δικηγόρος, ασχολείται με τα ναυτιλιακά, και αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές συνεργάζεται στενά με τη Citibank.

Έχει άραγε μεγάλα δάνεια στην HSW η Citibank (;), θα ρωτήσετε ευλόγως.

Όχι, είναι η απάντηση σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Πλην, όμως, η Citibank φέρεται να είναι ”βασικός παίκτης” στις χορηγήσεις προς τις Μινωικές, αλλά και (προσέξτε το) στην... Attica Group!

ΥΓ.: Δεν έχουμε αντιληφθεί γιατί ο κ. Κασαπάκης (τον οποίο εμείς δεν έχουμε λόγο να μην εκτιμούμε) που αποστρατεύθηκε αιφνιδίως από τη διοίκηση των Μινωικών (και με τρόπο που στους γνωρίζοντες τα εσωτερικά δεν φάνηκε καθόλου ”κομψός”) προαλείφεται τώρα για τη διοίκηση της θυγατρικής.

Υπάρχει άραγε πρόβλημα... ”αποθεμάτων” διαθέσιμου δυναμικού;

Ή μήπως εξαιτίας άλλων αποστρατεύθηκε και χάρη σε άλλους... επιστρατεύεται, όπως επιμένουν κάποιες πηγές μας που γνωρίζουν καλά τον παρασκηνιακό ρόλο του... ”διδύμου” στην αλλαγή μετοχικής σκυτάλης στις Μινωικές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v