Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2002

Δύσκολοι καιροί για ...πληροφορικάριους

Ασχημα τα νέα για τους βαρώνους της πληροφορικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου eFinancial News, οι δαπάνες για την τεχνολογία της πληροφορικής σ’ ολόκληρο τον κόσμο εκτιμάται οτι δεν θα αυξηθούν μέχρι το 2003 και οι προϋπολογισμοί τους φέτος θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, σαφώς χαμηλότερα από την ανάπτυξη κατά 2% που είχε προβλεφθεί στις αρχές του 2002.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από μια πρόσφατη ανάλυση της Merrill Lynch που έγινε έπειτα από συναντήσεις με 75 αμερικανούς και 25 ευρωπαίους επικεφαλής μεγάλων εταιριών πληροφορικής. Εξ αυτών οι ευρωπαίοι ήταν ελάχιστα πιο αισιόδοξοι των αμερικάνων συναδέλφων τους.

Πάντως η Merrill Lynch σημείωσε οτι περιμένει κάποια ανάκαμψη σε μετοχές της τεχνολογίας της πληροφορικής προς το τέλος της χρονιάς, αλλά αυτό το αποδίδει περισσότερο σε κυκλικούς λόγους.

Ενα άλλο σημείο της έρευνας που ανησυχεί τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας είναι και η διεύρυνση του κύκλου ζωής των προσωπικών υπολογιστών από τους 36 μήνες στους 40! Η επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το παραπάνω, ενδέχεται να είναι χρονιά μικρής ενίσχυσης των πωλήσεων των υπολογιστών.

Αυτό σημαίνει οτι τα PCs που είχαν αναβαθμισθεί για να αντιμετωπίσουν τον αποκαλούμενο ”ιό της χιλιετίας” δεν θα επαναναβαθμισθούν μέχρι το 2003. Η έρευνα δείχνει οτι η ανάπτυξη σε λογισμικό θα υπερκεράσει την ανάπτυξη των συσκευών, αν και χιλιάδες εταιρίες παραδέχονται οτι έχουν αγοράσει προγράμματα που δεν χρησιμοποιούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v