Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2005

Οι ξένοι, όμως, θα κλείσουν την... ”ψαλίδα”

Στο πλαίσιο αυτό έχω να σας πω κάτι ακόμη. Αυτή η... ωρίμανση δεν θα αργήσει ιδιαίτερα.

Ανώτατο στέλεχος ξένης τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα –και σκοπεύει να επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς- μόνο που δεν... γέλασε όταν τον ρωτήσαμε ποιο θεωρεί ότι είναι το ”ανταγωνιστικό πλεονέκτημ;a” του για να κατακτήσει μερίδια αγοράς.

”Πήγα στην πατρίδα μου πρόσφατα”, είπε χαμογελώντας, ”και κοίταζα τις αφίσες σε ένα τραπεζικό μας κατάστημα που διαφήμιζε καταναλωτικά δάνεια. Το επιτόκιο ήταν αρκετές μονάδες χαμηλότερα από αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Εσείς τι λέτε, μας προσφέρει αυτή η διαφορά... ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να επεκταθούμε;”.

Σύντομα, λοιπόν, το παιχνίδι θα παιχτεί στη διασπορά των εσόδων και στην αποτελεσματικότητα στο σκέλος του κόστους, δηλαδή των εξόδων της κάθε τράπεζας, ακριβώς όπως επισημαίνει η Fitch. Διότι το... ”μικτό κέρδος” θα έχει περιοριστεί!

To θέμα είναι πόσοι απο τους εγχώριους θα αντέξουν με τη μορφή που τους ξέρουμε τα επόμενα χρόνια, ιδίως αν κάνουν (όπως αναμένεται) την εμφάνισ;h τους και άλλοι ξένοι ”παίκτες” από τη... (νότιο) Δυτική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v