Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2005

Profile: Αυξηση μεγεθών, χωρίς... ανταπόκριση

Απαρατήρητη φαίνεται να πέρασε από την αγορά, η σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων στην εταιρία πληροφορικής Profile, το πρώτο τρίμηνο της οποίας είναι κατά κανόνα το πιο αδύναμο του έτους.

Σημειώστε την αύξηση του τζίρου κατά 68% σε επίπεδο μητρικής και κατά... 86% σε επίπεδο ομίλου, καθώς και την αύξηση των κερδών από 21.000 ευρώ σε 183.000 ευρώ για την μητρική και από ζημία 26.000 ευρώ σε κέρδη 106.000 ευρώ για την ενοποιημένη λογιστική κατάσταση.

Πέραν αυτού, τα δάνεια είναι το 1/3 των ιδίων κεφαλαίων, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων είναι 8,4 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια 10,1 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον δε ότι η εταιρία διέγραψε ήδη άυλα πάγια στοιχεία ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση των αποσβέσεων.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο πάντως, η εταιρία αποτιμάται στα 13,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή με ελάχιστο premium στη καθαρή της θέση, της τάξεως του 30% ( Ρ/BV 1,3)

Ίσως διότι ανήκει στον κλάδο της... πληροφορικής!

Το οποίο βέβαια, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θεωρείται καλό. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και τα καμώματα των διαφόρων ”μάγων” του κλάδου (τα παραδείγματα πολλά, ορισμένα άλλωστε ήταν και τραγικά) ”καίνε” –προσωρινά - και τους υπόλοιπους.

ΥΓ: Η πληροφορία ότι η κοινοπραξία LogicDis–Profile-Tietoenator, (η τελευταία αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας, στην Κύπρο και τα λοιπά Βαλκάνια, από την Profile) έχει πάρει επίσημα ως μειοδότης το μεγάλο έργο ticketing του ΟΣΕ, έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ορισμένους κύκλους της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v