Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2005

Τα... χαρτάκια, οι ”μάγκες” και ο Πιλάβιος!

”Τέλος εποχής για τα παπαγαλάκια και τους... μάγκες που ανεβοκατεβάζουν τα... χαρτάκια”. Έτσι χαρακτήρισε, με το δικό του γλαφυρό τρόπο (κάνει και ρίμα η φράση), ο κ. Πιλάβιος τα εκτελεστικά μέτρα που θα συνοδεύσουν με την έναρξη ισχύος του τον νόμο περί κατάχρησης της αγοράς.

Θα εκλείψει εντελώς το φαινόμενο; Στην πράξη όχι, αφού παρόμοια παρουσιάζονται ακόμη και στην πλέον ανεπτυγμένη αγορά του κόσμου, τη Wall Street, συμπληρώνουμε εμείς.

Ωστόσο, τα πράγματα όντως αλλάζουν δραματικά. Σε σημείο που ορισμένες μετοχές, μικρών κυρίως εταιριών, κινδυνεύουν να μείνουν ”ακούνητες” για μεγάλα διαστήματα, αφού αυτοί που τους έδιναν ”κίνηση” θα πρέπει πλέον να προσέχουν ιδιαίτερα.

Το είπε άλλωστε... εμμέσως και ο πρόεδρος της Επιτροπής, όταν επισήμανε ότι οι βασικοί μέτοχοι μικρών εισηγμένων εταιριών, που επιμένουν να κρατούν στα χέρια τους πολύ μεγάλα ποσοστά των μετοχών, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση και να αυξήσουν τη διασπορά, αν θέλουν να δουν τη μετοχή τους να κινείται και να αποκτά ενδιαφέρον.

Να δούμε βέβαια πότε θα το καταλάβουν αυτό οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι, που ενίοτε ”απορούν” και εξανίστανται για την ”αδιαφορία” των επενδυτών και της αγοράς απέναντι στις μετοχές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v