Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2002

ΟΤΕ: Τα ”στελέχια” και το άγχος των αλλαγών

Τρεις ημερομηνίες-κλειδιά φαίνεται ότι παρεμβάλλονται μέχρι τις προαναγγελθείσες διοικητικές αλλαγές στον ΟΤΕ και σύμφωνα με πληροφορίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων.

Στις 19 τρέχοντος πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού, η πρώτη υπό τη νέα διοίκηση, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή στο ενδιάμεσο, θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης (που σχεδόν πάντα οδηγεί σε διένεξη) με τους μικροεπενδυτές, γεγονός που δεν θα ωφελούσε το καλό κλίμα.

Στις 31 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, roadshow για έλληνες θεσμικούς επενδυτές όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος θα χρειαστεί την αρωγή των ομολόγων του στις θυγατρικές, αλλά και των γενικών διευθυντών της εταιρίας. Γι’ αυτό και θεωρείται απίθανο έστω και εις εξ’ αυτών να είναι πρόσφατα τοποθετημένος στην καρέκλα του.

Πιο σημαντική ημερομηνία θεωρείται μάλλον η 8η Ιουλίου, οπότε η διοίκηση αναμένει τις τελικές προτάσεις της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Mc Kinsey, για την οργανωτική αναδιάρθρωση του ομίλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντωνακόπουλος θα περιμένει τις προτάσεις της Mc Kinsey για να αποφασίσει ποιοι είναι οι σωστοί άνθρωποι για τις ”αναθεωρημένες” πλέον θέσεις.

Εν τω μεταξύ, στα ανώτατα κλιμάκια του οργανισμού επικρατεί σύγχυση για το ποιοι θα πάρουν την ”άγουσα προς τα αποδυτήρια”, καθώς τόσο ο νέος πρόεδρος όσο και στελέχη των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών τηρούν σιγή ιχθύος.

Το κίνημα πάντως των ”διαδρομιστών”, (πρόκειται για στελέχη μεσαίας κατηγορίας που περιφέρουν τις απόψεις τους σε όλες τις πτέρυγες του μεγάρου), κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώνει τις φήμες (που ούτως ή άλλως το ίδιο το... κίνημα δημιουργεί) κάνοντας ακόμη και αυτούς τους ”ισχυρούς ανθρώπους του Προέδρου” να αισθάνονται εφηβική ανασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v