Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2002

Στατιστικά στοιχεία ”σόκ” για τη Wall Street

Τα ακόλουθα στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε να γίνουν κατανοητές οι εξελίξεις στην αγορά της Wall Street, γιαυτό και επισημαίνονται.

Η εταιρία First Call, που παρέχει διάφορα αναλυτικά και στατιστικά στοιχεία για την παγκόσμιο αγορά (με έμφαση όμως στις ΗΠΑ) παρακολουθεί με οργανωμένο τρόπο και σε τακτά χρονικά διαστήματα τις προβλέψεις των αναλυτών (των μεγάλων και μεσαίων επενδυτικών οίκων) για όλες σχεδόν τις εισηγμένες εταιρίες, προβλέψεις που αφορούν στα αποτελέσματα χρήσεως 2002.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρίας αυτής, στο διάστημα από τις 31 Μαϊου έως και την 6η Ιουνίου, οι αναλυτές επανεξέτασαν τις προσδοκίες τους για τα αποτελέσματα 924 εταριών, είτε προς τα άνω είτε προς τα κάτω.

Ενδιαφέρον έχει κατ’ αρχήν το γεγονός οτι στο σύνολο αυτών των εταιριών, το 58% των αναθεωρήσεων ήταν προς τα κάτω και μόνον το 41% προς τα άνω!

Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι το αντίστοιχο στοιχείο για τις μετοχές του γνωστού (και πλέον αντιπροσωπευτικού για το Χρηματιστήριο Ν. Υόρκης) δείκτη S & P 500, αφού η αναλογία αναθεωρήσεων προς τα κάτω, σε σχέση με τις ανοδικές, ήταν 68% προς 31%!

Χειρότερα, όπως φάνηκε και από τη πορεία των αγορών, ήταν τα πράγματα στην περίπτωση του δείκτη NASDAQ-100. To ποσοστό των αναθεωρήσεων προς τα κάτω έφτασε το 76%, ήτοι αφορούσε περισσότερες από 3 στις 4 εξεταζόμενες εταιρίες!

Πώς να μην πιέζεται λοιπόν η Wall Street!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v