Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2005

Τα κέρδη της Marfin και οι μέτοχοι της... Εγνατία!

Άκρως εντυπωσιακή η αύξηση των προ φόρων κερδών της Marfin Financial Group κατά… 85% στο εξάμηνο του 2005, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Μια αύξηση που ”μεταφράζεται” σε 17,98 εκατ. ευρώ κέρδη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ (περίπου 0,72 ευρώ ανά μετοχή) και οδηγεί σε αναθεώρηση προς τα πάνω της εκτίμησης για τα συνολικά ανά μετοχή κέρδη το 2005, που ήταν ”τουλάχιστον 0,90 ευρώ”!

Οι εξελίξεις αυτές δικαιολογούν τη σημαντικότατη άνοδο της τιμής μέσα στο 2005, από την περιοχή των 7 ευρώ στα… 18 ευρώ, και προφανώς θα φέρει νέα χαμόγελα στους μετόχους της MFG.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων σίγουρα θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τους μετόχους (μικρούς αλλά και μεγάλους) της… Εγνατίας Τράπεζας!

Διότι –ας μην το ξεχνάμε- στο ίδιο διάστημα η μετοχή ΕΓΝΑΚ έχει καταγράψει άνοδο περίπου 30%. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό συντελέστηκε με την ανακοίνωση της συμμετοχής της Marfin στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Από την άλλη πλευρά, τα καθαρά κέρδη του τριμήνου της (το εξάμηνο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί) ανήλθαν (μετά από φόρους) σε 4,94 εκατ. ευρώ, έναντι 5,69 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2004, ενώ τα ποσοστά αύξησης των καταθέσεων και των χορηγήσεων κινήθηκαν με ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς.

Όπως και να ’χει, η σύγκριση αυτών των στοιχείων είναι ενδιαφέρουσα για κάθε μέτοχο της ΕΓΝΑΚ, που θέλει όσο το δυνατόν πιο ”αποτελεσματική” την εταιρία στην οποία έχει επενδύσει και πιο κερδοφόρο τη μετοχή της…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v