Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2005

ΣΙΔΜΑ: Από το κακό στο... χειρότερο!

”Profit warning”, ήτοι προειδοποίηση για τα κέρδη της, εξέδωσε χθες η εταιρία ΣΙΔΜΑ, η οποία –θυμίζουμε- μπήκε στο xρηματιστήριο τον περασμένο Απρίλιο.

Κατόπιν των μειωμένων αποτελεσμάτων τριμήνου (η μείωση στα EBITDA ήταν της τάξεως του 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 και στα προ φόρων κέρδη της τάξεως του 39%), η εταιρία προειδοποιεί τώρα ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου –τα οποία όπως σημειώνει δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί- θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Η ΣΙΔΜΑ αποφεύγει να δώσει ποσοστό για τη μείωση των προ φόρων κερδών, πλην όμως σημειώνει ότι τα EBITDA θα είναι μειωμένα κατά 65%-70% (!!!), πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ήταν στο πρώτο τρίμηνο, ”ενώ τα κέρδη προ φόρων θα ακολουθήσουν και αυτά τη μείωση των EBITDA σε σχέση με αυτά του πρώτου εξαμήνου του 2004 αντίστοιχα”.

Ομοίως σημειώνει ότι το 2004 (που τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καλά) ήταν χρονιά ”ιστορικής ανόδου των τιμών του χάλυβα” και ότι τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την αναπόφευκτη κυκλικότητα (βλέπε... πίεση) των τιμών του, την οποία, όπως λέει, θα αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Η στήλη από την αρχή σημείωσε ότι κάτι πήγε πολύ στραβά με την εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α., ιδίως αφού στους insiders ήταν ήδη γνωστό, πριν από την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, ότι τα αποτελέσματα τριμήνου θα είναι συγκριτικά άσχημα.

Εν ολίγοις, το ερώτημα δεν είναι αν αναφερόταν ή όχι στο ενημερωτικό ότι η εταιρία παρουσιάζει κυκλικότητα και ότι μόλις τελείωσε μια χρήση με ιστορικά υψηλές τιμές του χάλυβα, αλλά εάν έπρεπε αυτά να… φωσφορίζουν, ώστε να μη την πατήσουν οι επενδυτές.

Γιατί άραγε και οι θεσμικοί, που σίγουρα ήξεραν -ως επαγγελματίες, βρε αδελφέ- πολύ περισσότερα, έσπευσαν να αγοράσουν στην υψηλή όπως αποδείχθηκε τιμή της δημόσιας εγγραφής;

Σημειώνουμε σχετικά ότι η τιμή εισαγωγής ήταν 5,3 ευρώ, την οποία έκτοτε η ΣΙΔΜΑ δεν… ξαναείδε. Χθες η μετοχή έκλεισε στα 3,16 ευρώ (απώλειες της τάξεως του 40%) και αυτό ΠΡΙΝ κυκλοφορήσει το χθεσινό profit warning!!!

Ως εκ τούτου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τη σημερινή συνεδρίαση!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v