Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2005

Η LogicDIS, οι ζημιές, ο ορκωτός και η... αύξηση!

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού προηγηθεί reverse split, αλλά και μείωση κεφαλαίων με συμψηφισμό ζημιών, βαδίζει ολοταχώς η LogicDIS.

Κι αυτό, καθώς η καθαρή θέση είναι αρνητική τόσο για τον όμιλο όσο και για την εταιρία, ύστερα και από τις βαρύτατες ζημίες που παρουσίασε στο εξάμηνο.

Ο βασικός μέτοχος (δηλαδή η Eurobank) δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση, ενώ σύμφωνα με την αναγγελία της συνέλευσης προβλέπεται και η λήψη μη μετατρέψιμου ομολογιακού.

Παρ’ όλα αυτά, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του ορκωτού στην έκθεση επισκόπησης, στην οποία -αφού τονίζει ότι πρόκειται για επισκόπηση και όχι για πλήρη έλεγχο- επισημαίνει:

α) Τις ζημίες του εξαμήνου, που ήταν πάνω από 4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 2,9 εκατ. ευρώ για την εταιρία.

β) Το γεγονός ότι το σύνολο των υποχρεώσεων και στην εταιρία και στον όμιλο ξεπερνά το σύνολο του ενεργητικού.

γ) Το ότι τα στοιχεία (και οι σημειώσεις της ίδιας της εταιρίας) υποδηλώνουν ”την ύπαρξη σημαντικής αβεβαιότητας, η οποία είναι δυνατόν να θέσει σε αμφιβολία τη δυνατότητα του ομίλου και της εταιρίας να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους ως βιώσιμη οντότητα!

Με άλλα λόγια, το ερώτημα είναι αν και μετά την αύξηση θα αλλάξει η... τύχη της εταιρίας, αφού το γεγονός ότι θα γίνει η αύξηση -και με τη συμμετοχή του βασικού μετόχου- περιλαμβάνεται στις σημειώσεις των αποτελεσμάτων εξαμήνου και είναι εις γνώση του ορκωτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v