Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2005

Σπ. Μπέλλος: Διαψεύδει για Proton και... προβλέπει

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον κ. Σπύρο Μπέλλο, βασικό μέτοχο και ιθύνοντα νου της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής, οι πληροφορίες που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την περίπτωση της Proton Bank.

O ίδιος, όχι απλά δηλώνει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να μετατρέψει την εταιρία του σε τράπεζα, είτε μέσω στρατηγικής συμμαχίας με τη συγκεκριμένη, είτε με άλλη, αλλά κι ότι οι στρατηγικοί του στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί.

Και το σκεπτικό του, όπως μας το ανέπτυξε, έχει γενικότερο ενδιαφέρον.

Μας είπε ότι, όπως το 2005 ήταν ”έτος πώλησης ελληνικών μετοχών στο εξωτερικό”, έτσι τα επόμενα χρόνια θα είναι ”έτη πώλησης ελληνικών ΕΤΑΙΡΙΩΝ στο εξωτερικό”.

Κοινώς, προβλέπει γενίκευση της τάσης εξαγοράς ελληνικών εταιριών από μεγάλα ξένα συμφέροντα, σε πολλούς και διάφορους κλάδους, μια τάση που ως τώρα έχει εκδηλωθεί σε κάποιους χώρους μέσω της δραστηριοποίησης private equity funds, όπως η APAX και η Texas Pacific.

Κι ας μην γελιόμαστε, ακόμη και τα funds αυτά, ένα ενδιάμεσο ρόλο παίζουν, αφού στόχος τους τελικά είναι- συνήθως- να πουλήσουν σε κάποιους τρίτους (βλέπε μεγάλες εταιρίες) με σημαντικό βέβαια κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v