Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2005

Ο Big Brother έρχεται στη... Σοφοκλέους!!!

Επειδή εμείς φροντίζουμε πριν από εσάς για σας, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου (όχι απαραίτητα… σύντομου όμως) ο εξοπλισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με απολύτως σύγχρονο σύστημα μεγάλων δυνατοτήτων, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αλλά και την αποτροπή φαινομένων κατάχρησης αγοράς.

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει, με προϋπολογισμό που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην περιοχή των 2,1-2,2 εκατ. ευρώ και παρ’ όλα αυτά θεωρείται από εταιρίες πληροφορικής πολύ ”σφιχτός” με δεδομένες τις προδιαγραφές του συστήματος.

Μεταξύ άλλων, λένε οι πληροφορίες μας, η Επιτροπή θα είναι σύντομα σε θέση να ελέγχει σε μηδενικό χρόνο διάφορα στοιχεία που έρχονται (ή για κάποιους λόγους… δεν έρχονται) στα χέρια της, όπως για παράδειγμα τις συναλλαγές και τις μεταβολές ποσοστών των insiders και των μεγαλομετόχων των εισηγμένων εταιριών.

Ο Big Brother (όχι όμως με την ενίοτε διασκεδαστική έννοια του… τηλεπαιχνιδιού) έρχεται λοιπόν για τα καλά στη Σοφοκλέους, κι εδώ που τα λέμε, τόσο το καλύτερο!

Υ.Γ.: Όπως αντιλαμβάνεστε, με το σύστημα αυτό ίσως αποτελέσει παρελθόν και η συνήθης πρακτική ορισμένων να ανακοινώνουν μεταβολές των ποσοστών τους μερικά... χρόνια αφότου έκαναν την κίνηση αγοράς ή πώλησης, φαινόμενο που σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις φαίνεται να περνά απαρατήρητο και ατιμώρητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v