Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2005

Veterin: Ζητείται επενδυτής για (νέο) ομολογιακό!

Δεδομένου ότι η συνέλευση της Veterin δεν κατάφερε να εγκρίνει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου υπέρ των παλαιών μετόχων (όπου τα αδιάθετα θα κάλυπταν άλλοι επενδυτές), η εταιρία προχωρά τώρα τις διαδικασίες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων!

Ποιοι θα είναι οι επενδυτές, αν εγκριθεί αυτό το δάνειο; Θολό το τοπίο αν κρίνουμε από τα όσα αναφέρει η εταιρία σε επιστολή της προς το Χ.Α. (μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση σε άλλες σελίδες του euro2day.gr).

Γι’ αυτό κι εμείς θα σας ενημερώσουμε για τα όσα έφτασαν στ’ αφτιά μας:

- Το ενδιαφέρον του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη -ως φυσικού προσώπου- για την εταιρία, αν δεν έχει πάψει, σίγουρα έχει ”παγώσει” για τα καλά.

- Η διαδικασία του ομολογιακού ενδεχομένως δεν προχώρησε και λόγω της εξέλιξης που μόλις αναφέραμε, πλην όμως υπάρχει και άλλη διάσταση.

Διότι μέρος των μετοχών της εταιρίας –αυτό που δεν ψήφισε υπέρ του ομολογιακού- φέρεται να είναι ενεχυριασμένο σε τράπεζες, οι οποίες δεν έδιναν πρόσθετη χρηματοδότηση για να συμμετάσχουν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μετοχών στο ομολογιακό!

- Η ανακοίνωση περί νέου -μικρότερου- ομολογιακού είναι ”θολή”, διότι δεν υπάρχει ”ψημένος” επενδυτής. Φημολογείται ότι ίσως το πάρει χρηματοοικονομική εταιρία (κάποιοι όλως περιέργως μιλούν για... venture capital) που υπάγεται σε τραπεζικό όμιλο - δανειστή της Veterin, πλην όμως αυτό δεν είναι σίγουρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v